
Πρωτοχρονιά στις τρεις μεγάλες πόλεις – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
Πρωτοχρονιάτικο ξεφάντωμα στις κεντρικές πλατείες των πόλεων τους υπόσχονται για το βράδυ της Δευτέρας οι δήμοι Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, όπου οι βασικοί οδικοί άξονές τους θα κλείσουν για τις ανάγκες των εορταστικών εκδηλώσεων.
37
Στο ρυθμό των εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου και τις πρώτες ώρες της Πρωτοχρονιάς οι πλατείες των τριών μεγάλων δήμων της χώρας, όπου χιλιάδες κόσμου θα υποδεχθούν το νέο έτος.
Μόνο πεζοί στην Αθήνα
Χιλιάδες Αθηναίοι, αναμένεται να συναντηθούν στη φωταγωγημένοι Πλατεία Συντάγματος, στη γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, για τη υποδοχή τόσο του νέου έτους όσο και του ευρώ.
Οι οδηγοί των ΙΧ θα πρέπει να προγραμματίσουν με τέτοιο τρόπο τις μετακινήσεις τους ώστε να αποφύγουν το κέντρο της Αθήνας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας η κυκλοφορία θα διακοπεί:
– Στην οδό Σταδίου από την οδό Αμερικής μέχρι την πλατεία Συντάγματος.
– Στην οδό Βουκουρεστίου μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου.
– Στην οδό Βασ. Γεωργίου.
– Στη λεωφόρο Αμαλίας από τη λεωφόρο Βασ. Όλγας έως τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας.
Ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου καθώς και στους κάθετους προς αυτήν δρόμους, στη Βασ. Σοφίας από το Χίλτον έως την Πανεπιστημίου, σε όλη τη λεωφόρο Αμαλίας, σε τμήμα της Συγγρού, στην Πανεπιστημίου σε όλο το μήκος της και στους κάθετους δρόμους της και τέλος στην Πειραιώς από της Ιερά Οδό μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.
Οι διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων θα συνεχιστούν και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.
Επίσης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα δρομολόγια του Μετρό, των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα ολοκληρωθούν μία ώρα νωρίτερα. Οι τελευταίοι συρμοί του Μετρό θα αναχωρήσουν από το Σύνταγμα στις 11μμ, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κάνουν το τελευταίο δρομολόγιό τους στις 10 μμ.
Στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν οι Β.Παπακωνσταντίνου, Λ.Μαχαιρίτσας, Πυξ Λαξ, Μπάμπης Τσέρτος και Ν.Καραγιάννη.
«Μαζί την Πρωτοχρονιά» στη Θεσσαλονίκη
Με γενικό σύνθημα «Μαζί την Πρωτοχρονιά», ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς σε μια μεγάλη γιορτή για την υποδοχή του νέου έτους που διοργανώνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Η εκδήλωση «Γιορτή των Αστεριών» θα ξεκινήσει στις 10:30 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου 2002. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από ειδικά περίπτερα που θα είναι τοποθετημένα στο χώρο της πλατείας, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα μοιράσει χιλιάδες κόκκινα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια και βασιλόπιτα, μέσα στα οποία θα υπάρχουν 20 χρυσές λίρες.
Στις 12 το βράδυ, με τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα και χιλιάδες μπαλόνια να στολίζουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα καλωσορίσει τη νέα χρονιά και θα απευθύνει ευχές στους πολίτες.
Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος η συμφωνική ορχήστρα Feminarte, ο Βασίλης Καρράς, οι Μπλε ο Βαλάντης και οι Θεσσαλονικείς Δ. Χρυσοχοϊδης, Τ. Δημόπουλος, Π. Κιάμος, Ν. Μακρόπουλος, Χ. Αβραμίδης, Κ. Καραγέλης, Κ. Κουγιουμτζόγλου.
Στον Πειραιά
Στον Πειραιά, η εορταστική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 το βράδυ και θα εμφανιστούν Ε.Καρουσάκη, Δ.Σχοινιάς, Γ.Αλκαίος, Ν.Κουρκούληης, οι Αντίκ, ο Σπ. Σπυράκος και ο Γ.Δασκουλίδης. Το νέο έτος θα υποδεχθούν εκατοντάδες πυροτεχνήματα και λέιζερ που θα φωτίσουν τον ουρανό του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέος σεισμός στην Κρήτη
- Γαλλία-Ελλάδα υπέρ της καθυστέρησης αποπληρωμής δανείων της πανδημίας – Ζητούν επέκταση χρέους ή νέα ομόλογα
- Εμπνευστής των επιθέσεων στην Κοβέσι;
- Δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο για στρατιωτική καινοτομία από τον πόλεμο – Και η Ουκρανία το έχει αποδείξει
- Χωρίς τον «αποδιοπομπαίο τράγο» Όρμπαν, ίσως ήρθε η ώρα για την ΕΕ να φτάσει στην ρίζα των προβλημάτων της
- Stoiximan GBL: Αυτά είναι τα ζευγάρια των πλέι οφ – Ξεχωρίζει το ΑΕΚ – Άρης

