Καμία ευνοϊκή ρύθμιση για εκκρεμείς υποθέσεις παλαιότερων χρήσεων
Το υπουργείο Οικονομικών δεν αντιμετωπίζει θέμα επαναφοράς ευνοϊκής ρύθμισης για το κλείσιμο των ανέλεγκτων εκκρεμών υποθέσεων για τις παλαιότερες χρήσεις. Το 11μηνο του 2001 ελέγχθηκαν 17.263 και βεβαιώθηκαν για είσπραξη 399,5 δισ. δρχ.
34
Δεν αντιμετωπίζεται θέμα επαναφοράς ευνοϊκής ρύθμισης για το κλείσιμο των ανέλεγκτων εκκρεμών υποθέσεων των φορολογουμένων για τις παλαιότερες χρήσεις. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο σημερινός τρόπος ελέγχου και περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που εφαρμόζεται από το 1998, είναι δίκαιος και αντικειμενικός, και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στους επιτηδευματίες που τον αποδέχονται και κλείνουν τις υποθέσεις τους. Ο τρόπος αυτός έχει θετικά αποτελέσματα για το κλείσιμο των ανέλεγκτων υποθέσεων και για την αύξηση των δημόσιων εσόδων, προστίθεται.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης, το ενδεκάμηνο του 2001 ελέγχθηκαν 17.263 επιχειρήσεις με 90.711 ανέλεγκτες υποθέσεις και βεβαιώθηκαν για είσπραξη 399,5 δισ. δρχ. Δηλαδή, σε σχέση με το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2000 ελέγχθηκαν κατά μέσο όρο 33% περισσότερες ανέλεγκτες υποθέσεις και βεβαιώθηκαν έσοδα 37% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.
ΑΠΕ
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας
- Ευρώπη: Η ταπεινωτική συνθηκολόγηση με τον Τραμπ – Τα 5 γεγονότα που το αποδεικνύουν
- Ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας της Αδριανής στη μνήμη του Στυλιανού Κ. Σαμαρά
- Μια νύχτα μόνο: Η αποκάλυψη και η έκρηξη
- «Δανεικός στον Παναθηναϊκό από την Αλ Αχλί ο Νταμς» (vid)
- Ισραήλ: Έπεται επίσκεψη Γουίτκοφ, θα συναντηθεί με Νετανιάχου
