27

Η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν από την εισαγωγή του ευρώ στην αγορά είναι το θέμα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Στη συνεδρίαση λαμβάνει μέρος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος.


Όπως αναφέρει την Τετάρτη το Βήμα, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την ενεργό συμμετοχή όλων των φορεών του Δημοσίου και των πολιτών για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της οικονομίας κατά τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες της κυκλοφορίας του ενιαίου νομίσματος.


Ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, θα παρουσιάσει τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους πολίτες από φαινόμενα κερδοσκοπίας.


Σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό της αγοράς, οι τράπεζες έχουν παραλάβει κέρματα και από τη Δευτέρα θα εφοδιάζονται με τραπεζογραμμάτια 5 και 10 ευρώ. Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος εκπαιδεύει πάνω από 100 «ευρωσυνεργάτες» -επιχειρήσεις, οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου που θα πάρουν τη «σκυτάλη» της ενημέρωσης.


Το Δεκέμβριο όλα τα νοικοκυριά θα παραλάβουν ταχυδρομικώς ενημερωτικό φυλλάδιο για το ευρώ και από τις 17 Δεκεμβρίου θα μπορούν να προμηθεύονται από τις τράπεζες αντί 5.000 δρχ. 45 κέρματα ευρώ.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ