Απώλειες καταγράφει το ΧΑΑ την Τετάρτη – Υποχωρεί ο ΟΤΕ
Σε αρνητικό έδαφος είναι το ΧΑΑ την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και ιδίως τη μετοχή του ΟΤΕ, η οποία «φρενάρει» την άνοδο της αγοράς πάνω από τις 2.700 μονάδες.
27
Μικρές απώλειες καταγράφει το ΧΑΑ την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με «οδηγό» τη μετοχή του ΟΤΕ. Στις 13:55 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,50% στις 2.686,57 μονάδες και η αξία των συναλλαγών άγγιζε τα 34,4 δισ. δραχμές ή 101 εκατ. ευρώ.
H αγορά άνοιξε ανοδικά, με το γενικό δείκτη να σκαρφαλώνει έως και τις 2.714,95 μονάδες, αλλά οι πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ, που αντισταθμίζονται εν μέρει από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών, ώθησαν την αγορά σε αρνητικό έδαφος κάτω από το επίπεδο των 2.700 μονάδων.
Ο ΟΤΕ υποχωρεί κατά 3,10% στις 6.399 δραχμές, πτώση η οποία οφείλεται στο άσχημο κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, έπειτα από την προειδοποίηση της Deutsche Telecom για μειωμένη κερδοφορία στο σύνολο της φετινής χρήσης. Σημειώνεται ότι αύριο ο ΟΤΕ ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 1.473,23 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει πτώση 0,89% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 1,18%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, εκτός από τις Τράπεζες (+0,67%) και τις εταιρείες Χονδρικού Εμπορίου (+0,26%), κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Τηλεπικοινωνίες (1,83%) και οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (1,63%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Coca – Cola HBC (+2,22% στις 5.643 δρχ.) και της Κούμπας (+4,08% στις 1.738 δρχ.).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 82 ενισχύονται, 242 υποχωρούν και 58 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 13:55
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο όνομα ουκρανής ηθοποιού το mail που έβγαλε η Λόρα – Με ποιον πέταξε για Γερμανία
- Γιατρικό της ρωμαϊκής εποχής παρασκευαζόταν από κόπρανα και θυμάρι
- Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρέπει η χώρα να καταστεί έστω τυπικά διακυβερνήσιμη πριν το Σύνταγμα καταστεί αναθεωρήσιμο
- Ένας «κομάντο» στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Πρώτο τρέιλερ, μόδα-φαρμάκι και πυρηνική επιστροφή της Μιράντα Πρίσλεϊ – «Αυτά τα φρύδια, τα κράτησες;»
- Δολοφονία στη Νέα Πέραμο – Το προφίλ του 27χρονου που τον βασάνιζαν για 6 ημέρες πριν τον σκοτώσουν

