Με θετικό πρόσημο άνοιξαν Nasdaq και Dow Jones την Παρασκευή
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, με «οδηγό» τις μετοχές των General Electric και Citigroup. Στον αντίποδα οι μετοχές των εταιρειών λιανικών πωλήσεων υποχωρούν.
27
Κέρδη καταγράφει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,36% (6,78 μονάδες) στις 1.881,83 και ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,32% (31,89 μονάδες) και διαμορφώνεται στις 9.886,57.
Ο Standard & Poors 500 είναι ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,1%) στις 1.137,12 μονάδες.
Οι μετοχές των General Motors, Minnesota Mining & Manufacturing και Wal – Mart Stores ενισχύονται, ωθώντας υψηλότερα τον Dow Jones, ο οποίος από τις 21 Σεπτεμβρίου καταγράφει κέρδη της τάξεως του 20%.
Οι μετοχές των πετρελαϊακών εταιρειών, όπως της Exxon Mobil, υποχωρούν, καθώς σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της κατά μόλις 50.000 βαρέλια, ωθώντας τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα κατά 6,5%.
«Οι τιμές του πετρελαίου σε αυτά τα επίπεδα ίσως να μην είναι ευνοϊκές για τις πετρελαϊακές εταιρείες, αλλά είναι (ευνοϊκές) για την οικονομία, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις» δήλωσε στο Bloomberg ο αναλυτής παγκόσμιας επενδυτικής στρατηγικής της CIBC World Markets, Σουντόχ Κουμάρ.
Υπενθυμίζεται ότι χτες η Γουόλ Στριτ ήταν κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ σήμερα η συνεδρίαση θα λήξει στις 20.00 (ώρα Ελλάδος).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Euroleague: Πότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια για το Final Four του ΟΑΚΑ – Οι τιμές
- Καραμπόλα στον Κηφισό: Ουρές χιλιομέτρων και καθυστερήσεις στους δρόμους της Αττικής
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας βιογραφικής ταινίας του Μάικλ Τζάκσον – Εξωραϊσμός ή απεικόνιση της πραγματικότητας;
- Το πρωτάθλημα θα το πάρει… – Δείτε την πρόβλεψη του supercomputer για την πρωταθλήτρια Αγγλίας
- Τραμπ: Αποθέματα ορυκτών αξίας 12 δισ. δολαρίων για ενίσχυση μεταποίηση των ΗΠΑ
- Θεοδωρικάκος: H νέα επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ενισχύει τη βιομηχανική βάση της χώρας


