
Το Δεκέμβριο ξεκινούν τα γυρίσματα της τριλογίας του Θ.Αγγελόπουλου
Το λιβάδι που δακρύζει είναι ο τίτλος της πρώτης ταινίας από την τριλογία που ετοιμάζει ο Θ.Αγγελόπουλος. Με τις τρεις ταινίες ο σκηνοθέτης κάνει ένα ταξίδι στον 20ό αιώνα. Τα γυρίσματα ξεκινούν το Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
38
Το Δεκέμβριο ξεκινούν τα γυρίσματα της πρώτης από τις ταινίες που θα συνθέσουν τη φιλόδοξη και πολυδάπανη τριλογία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Με τίτλο Το λιβάδι που δακρύζει, πρωταγωνιστές τους νεαρούς Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Νίκο Πουρσανίδη και προϋπολογισμό 1,7 δισ. δραχμές (για την πρώτη ταινία), ο Θ.Αγγελόπουλος ξεκινά το κινηματογραφικό ταξίδι του στον εικοστό αιώνα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, την Πέμπτη, η πρώτη ταινία έχει προϋπολογισμό 1,7 δισ. δραχμές και οι τρεις μαζί θα κοστίσουν συνολικά 6 δισ. δραχμές. Η τριλογία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή μιας γυναίκας, της Ελένης, τη ζωή της οποίας παρακολουθούμε στη διάρκεια του αιώνα που έφυγε.
Το λιβάδι που δακρύζει θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη κατασκευάζονται τα σκηνικά. Το σενάριο ανήκει στο σκηνοθέτη και μαζί του έχουν δουλέψει οι Τονίνο Γκουέρα, Πέτρος Μάρκαρης και Μισέλ Φάις. Η φωτογραφία θα είναι του Ανδρέα Σινάνου, η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου, τα κοστούμια της Ιουλίας Σταυρίδη, τα σκηνικά του Γιώργου Πάτσα και του Κώστα Δημητριάδη.
Η ιστορία ξεκινά με την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στην Οδησσό, όταν οι Έληνες και οι υπόλοιποι ξένοι εγκαταλείπουν την πόλη. Μαζί τους φεύγει και ένα αγόρι πέντε ετών που χάνει τους γονείς του και φτάνει στη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια της τρίχρονης φίλης του. Η πρώτη ταινία της τριλογίας θα ταξιδέψει για το Φεστιβάλ Βενετίας.
Η δεύτερη ταινία θα έχει τίτλο Το τρίτο φτερό και θα κινείται χρονικά στην περίοδο 53 – 74. Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Αλβανία, την Τασκένδη, τη Σιβηρία, τη Μόσχα, τα αυστροουγγρικά σύνορα, την Ιταλία, τη Νέα Υόρκη και τον Καναδά. Πρωταγωνιστής θα είναι ο Ηλίας Κοτέας.
Η τρίτη ταινία θα έχει τίτλο Η αιώνια επιστροφή και θα παρουσιάζει ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη σε αναζήτηση της Ελένης.
Καθεμία από τις ταινίες θα διαρκεί 2:30 ώρες και η τριλογία θα παιχτεί στο Φεστιβάλ των Καννών του 2004.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα ερωτήματα Σπίρτζη για την ανάσυρση της υπόθεσης των υποκλοπών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
- Ο Μπενίτεθ σε ντοκιμαντέρ για το Champions League της Λίβερπουλ το 2005 (vid)
- Άνω Λιόσια: Επίθεση με πέτρες και ξύλα σε ομάδα ΔΙΑΣ που καταδίωκε ύποπτο ΙΧ – Δάγκωσαν αστυνομικό
- Δένδιας: Περιμένω τις εξηγήσεις του Ουκρανού ΥΠΑΜ για το drone που βρέθηκε στο Ιόνιο
- Νέο είδος ορυκτού ανακαλύφθηκε στο σημείο της πρώτης πυρηνικής δοκιμής
- Βαλένθια – Παναθηναϊκός: MVP του Game 5 ο Μπρανκού Μπαντιό (pic)




