27

Την Τρίτη θα γίνει η ανακοίνωση της απόφασης του οικονομικού επιτελείου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΤΒΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Όλες οι ενδείξεις πάντως δείχνουν ότι η τράπεζα θα περάσει στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς.


Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομίας, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,Λουκάς Παπαδήμος, και η διοίκηση της ΕΤΒΑ, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τη σύμβουλο ιδιωτικοποίησης J.P.Morgan για τις προσφορές των υποψήφιων «μνηστήρων».


Σύφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς είναι αυξημένη κατά 80 δισ. δραχμές, «λύνοντας» έτσι τα χέρια των συναρμόδιων υπουργών.


Υπενθυμίζεται ότι, μολονότι η προσφορά της Αγροτικής Τράπεζας ήταν υψηλότερη έναντι αυτής της Πειραιώς, το οικονομικό επιτελείο έδωσε μια «δεύτερη ευκαιρία» στον όμιλο του Μιχάλη Σάλλα, προκειμένου να υπάρξει μια πραγματική ιδιωτικοποίηση της κρατικής επενδυτικής τράπεζας, δείγμα των προθέσεων του νέου οικονομικού επιτελείου στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ