Τίτλοι τέλους για τον M.Gronholm στο τέλος του 2007
Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες που ήθελαν τον Marcus Gronholm να εγκαταλείπει την ενεργό δράση μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.Σε δηλώσεις που αναρτήθηκαν στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο 39άχρονος Φινλανδός υπογράμμισε ότι «…τα 20 χρόνια αγωνιστικής εμπλοκής μου έχουν προσφέρει πολλά. Πάντα ονειρευόμουν να τερματίσω την καριέρα μου στο απόγειό της. Τώρα έχω μια […]
Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες που ήθελαν τον Marcus Gronholm να εγκαταλείπει την ενεργό δράση μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Σε δηλώσεις που αναρτήθηκαν στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο 39άχρονος Φινλανδός υπογράμμισε ότι «…τα 20 χρόνια αγωνιστικής εμπλοκής μου έχουν προσφέρει πολλά. Πάντα ονειρευόμουν να τερματίσω την καριέρα μου στο απόγειό της. Τώρα έχω μια εξαιρετική ευκαιρία να το πραγματοποιήσω και αυτό πρόκειται να κάνω, θέλοντας να δώσω την ευκαιρία σε νεότερους οδηγούς να κατακτήσουν τα όνειρά τους.»
Ο οδηγός της Ford συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα του WRC το 1989, κατακτώντας από τότε 2 παγκόσμιους τίτλους -το 2000 και το 2002- με την ομάδα της Peugeot. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος Οδηγών, έχοντας αποκτήσει διαφορά 10 βαθμών από τον δεύτερο, κύριο ανταγωνιστή του στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου, Sebastian Loeb.
Παράλληλα με τον Marcus Gronholm, την απόσυρσή του από τους αγώνες ανακοίνωσε και ο, επί χρόνια συνοδηγός του, Timo Rautiainen.
«Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να με φανταστώ ως συνοδηγό κάποιου άλλου. Είχα το προνόμιο και την τιμή να είμαι δίπλα στον Marcus Gronholm στις καλές και στις κακές περιόδους της καριέρας του και να κατακτήσω μαζί του δυο παγκόσμιους τίτλους.
Τώρα είναι η σειρά μου να αποσυρθώ και να παρακολουθήσω ένα μυθικό οδηγό αγώνων να περνά στο «club» των εν αποστρατεία «Ιπτάμενων Φιλανδών», όπως έκαναν ο Tommi Makinen, o Juha Kankkunen, o Markku Alen, o Hannu Mikkola και ο Ari Vatanen».
auto.in.gr
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
