Προ των πυλών της χρεοκοπίας βρίσκεται η Daewoo
Ένα βήμα πριν από την επίσημη ανακοίνωση της χρεοκοπίας της βρίσκεται η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Daewoo, εξέλιξη που θα αποφευχθεί, αν οι ενώσεις των εργαζομένων συμφωνήσουν στις περικοπές θέσεων εργασίας που έχουν απαιτήσει οι πιστωτές της εταιρείας, προκειμένου να συνεχιστεί η εισροή νέων κεφαλαίων.
Ένα βήμα πριν από την επίσημη ανακοίνωση της χρεοκοπίας της βρίσκεται η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Daewoo, εξέλιξη που θα αποφευχθεί, αν οι ενώσεις των εργαζομένων συμφωνήσουν στις περικοπές θέσεων εργασίας που έχουν απαιτήσει οι πιστωτές της εταιρείας, προκειμένου να συνεχιστεί η εισροή νέων κεφαλαίων.
Τα αρμόδια στελέχη του συνδικάτου των εργαζομένων στην Daewoo απαιτούν να γίνει η πληρωμή των μισθών, για να προχωρήσουν σε συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας. Ωστόσο, εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, σε πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της Daewoo με την ένωση, υπήρξε μία πρώτη συμφωνία για την επανάκαμψη της εταιρείας.
Όπως ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος, η εταιρεία δεν θα μπορέσει να καταβάλει άμεσα το ποσό που χρωστά (40 δισ. won), αν οι πιστωτές δεν αποδεσμεύσουν τα σχετικά κεφάλαια.
Από την άλλη πλευρά, ανώτατο στέλεχος της Korea Development Bank, ενός από τα κύρια πιστωτικά ιδρύματα της Daewoo, ανέφερε ότι «η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα είναι συνεπής στην πληρωμή των χρεών της, αν η ένωση εργαζομένων δεν συμφωνήσει στα σχέδια αναδιάρθρωσης».
Τον περασμένο μήνα η GM με τη Fiat είχαν εκδηλώσει την πρόθεση εξαγοράς της Daewoo. Ωστόσο, οι αναλυτές αμφιβάλλουν ότι η κοινοπραξία θα προχωρήσει στην αγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων της κορεατικής εταιρείας.
Η ένωση των εργαζομένων, που αριθμεί 13.000 μέλη, ετοιμάζει, όπως φαίνεται, ισχυρές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην κίνηση των πιστωτών να οδηγήσουν την εταιρεία σε χρεοκοπία.
auto.in.gr
- Δουδωνής για Καρυστιανού: Το ζήτημα των αμβλώσεων έχει ευτυχώς λήξει το 1986 – Μόνο η ακροδεξιά και ο Πλεύρης εκφράζουν τέτοιες απόψεις
- Καρυστιανού: Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις σε όσα είπε για τις αμβλώσεις – «Θέτει σε αμφισβήτηση θεμελιώδες δικαίωμα»
- Ζέλσον ενόψει Λεβερκούζν: «Τελικός για εμάς το παιχνίδι – Να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας»
- «Η μέρα που παντρεύτηκα τον Σαλμάν Ρούσντι και πέθανε η καλύτερή μου φίλη» – Η τραγωδία της Ρέιτσελ Ελίζα Γκρίφιθς
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
