Από τον ισπανικό σταθμό Television Espanol θα μεταδίδεται τηλεοπτικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά την υπογραφή συμφωνίας με τον David Richards, ο οποίος και διατηρεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα του WRC.



Ο πρώτος αγώνας που καλύπτει από σήμερα τηλεοπτικά το ισπανικό κανάλι είναι φυσικά ο εθνικός, το Ράλι Καταλονίας, ενώ θα μεταδοθούν κανονικά και οι υπόλοιποι αγώνες του πρωταθλήματος.



Ο David Richards αναφέρθηκε σε καθημερινή κάλυψη, όπως ακριβώς θα γίνεται και την επόμενη χρονιά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αισθάνθηκε ότι πρέπει να απολογηθεί για το γεγονός ότι δεν υπήρξε παρόμοια τηλεοπτική κάλυψη και για τα Ράλι Σουηδίας και Πορτογαλίας, μετά τη διαφωνία του με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την αναμετάδοση των αγώνων πέρυσι.



Το Canal Plus απορρίφθηκε, σύμφωνα με τον David Richards, λόγω του περιορισμένου τηλεοπτικού κοινού που διαθέτει και επειδή δεν επιθυμεί να προβεί σε συμφωνία με μη δορυφορικό κανάλι.



Όλοι εκπλαγήκαμε -και εγώ ο ίδιος- με την επιτυχία αυτής της συμφωνίας τώρα. Δεν θα είχα κανένα δισταγμό να μην κάνω καμία συμφωνία για ένα χρόνο, προκειμένου να ωφεληθούμε μακροχρόνια κατέληξε ο David Richards.



Η Ford παρακολουθούσε τις τελευταίες εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία και ο διευθυντής της Ford Racing, Martin Whitaker, έσπευσε να καλωσορίσει τα ευχάριστα νέα για τους αγώνες ράλι. Μοιάζει με τη διαπραγμάτευση του Channel 4. Αυτό είναι που ψάχναμε απεγνωσμένα. Η Ισπανία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς δήλωσε ο Martin Whitaker.

auto.in.gr