O Robert Kubica στο Ράλι Μόντε Κάρλο
Ακολουθώντας στα... πατήματα του Kimi Raikkonen, ο Πολωνός θα αγωνιστεί στον εναρκτήριο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος IRC με το Renault Clio R3.
2
Στο τρίτο -και δυσκολότερο μέχρι στιγμής- ραλι της καριέρας του θα αγωνιστεί στις 19-23 Ιανουαρίου 2010 ο Robert Kubica, καθώς ο Πολωνός δήλωσε συμμετοχή με το Renault Clio R3 στο ράλι Μόντε Κάρλο, εναρκτήριο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος IRC (Intercontinental Rally Challenge).
Στο τέλος του 2009 ο οδηγός της Renault στη Formula 1 συμμετείχε στο Rallye du Var του γαλλικού πρωταθλήματος, αλλά και στο ιταλικό Ράλι Ταορμίνα – Μεσίνα. Στο πρώτο τερμάτισε στην 29η θέση και στο δεύτερο εγκατέλειψε έπειτα από ατύχημα, έχοντας προλάβει ωστόσο να σημειώσει αρκετά καλούς χρόνους στην κατηγορία R3.
Η εμπειρία της συμμετοχής στο Rallye du Var θα τον βοηθήσει στο Μόντε, καθώς ο αγώνας του κρατιδίου διεξάγεται σε παρεμφερή επιφάνεια. Ωστόσο οι εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες (όπου οι οδηγοί μπορεί να συναντούν από στεγνή άσφαλτο μέχρι χιόνι και πάγο στην ίδια Ειδική) και συνεπώς η επιλογή ελαστικών θα είναι οι μεγάλες προκλήσεις για τον Πολωνό.
Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί μετά το Ράλι Μόντε Κάρλο, στο μεταξύ, ο Kimi Raikkonen θα κάνει τον πρώτο του αγώνα με τη Citroen C4 WRC, το Ράλι Αρκτικ της Λαπωνίας – στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Ράλι Σουηδίας που ανοίγει (στις 14/02) την αυλαία του WRC 2010.
auto.in.gr
- Μινεάπολη: Ο Τραμπ αποδίδει στους Δημοκρατικούς τις ευθύνες για τις δολοφονίες πολιτών από αστυνομικούς
- Ο χρυσός σπάει το φράγμα των 5.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία
- Γαλλία: Υπό κράτηση ο ινδός πλοίαρχος του Grinch που φέρεται να ανήκει στον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας
- Ιράν: Οι συλληφθέντες στις διαδηλώσεις θα δικαστούν το «συντομότερο δυνατόν»
- Η χρονιά των Hectocorns της τεχνητής νοημοσύνης: 100 δισ. μπαίνουν στο ταμπλό
- Μάλτα: Ένας πρόσφυγας διασώθηκε, 150 αγνοούνται μετά τη βύθιση των πλοιαρίου τους στα ανοιχτά της Τυνησίας