
Ο J.P.Montoya κατηγορεί τον M.Schumacher
Λεκτικά πυρά κατά του Michael Schumacher εξαπέλυσε ο οδηγός της Williams Juan Pablo Montoya, με αφορμή την οδηγική τακτική του Γερμανού μετά τη δεύτερη φετινή σύγκρουσή τους, στο χθεσινό GP Βραζιλίας. Ο J. P. Montoya, ο οποίος ξεκινούσε από την pole position, προσπάθησε να περάσει τον M.Schumacher στην τέταρτη στροφή μετά την εκκίνηση, αλλά “πιάστηκε” […]
Λεκτικά πυρά κατά του Michael Schumacher εξαπέλυσε ο οδηγός της Williams Juan Pablo Montoya, με αφορμή την οδηγική τακτική του Γερμανού μετά τη δεύτερη φετινή σύγκρουσή τους, στο χθεσινό GP Βραζιλίας.
Ο J. P. Montoya, ο οποίος ξεκινούσε από την pole position, προσπάθησε να περάσει τον M.Schumacher στην τέταρτη στροφή μετά την εκκίνηση, αλλά “πιάστηκε” στο πίσω μέρος της Ferrari, με αποτέλεσμα να χάσει την μπροστινή αεροτομή και να αναγκαστεί να επισκεφθεί τα pits για την απαραίτητη… επισκευή.
“Είχα την εντύπωση ότι ήταν δίκαιος σε ό,τι αφορά τον αγώνα, αλλά διαπίστωσα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει” δήλωσε αγανακτισμένος ο J. P. Montoya. “Ο κινητήρας μου έσπασε στο ξεκίνημα, εκείνος βρισκόταν πίσω μου και εγώ του έδωσα χώρο στις δύο πρώτες στροφές. Όμως, εκείνος κινήθηκε στη μέση της πίστας. Πήγα στο πλάι, ήμουν πίσω του, αλλά, όταν έκανα την κίνησή μου, μου έκλεισε την πόρτα όσο πιο γρήγορα μπορούσε” επισήμανε ο Κολομβιανός οδηγός. Επίσης, πρόσθεσε: “Είχα αναπτύξει αρκετή ταχύτητα για να τον προσπεράσω σε εκείνο το σημείο· είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένος. Είχα τη δυνατότητα να κερδίσω τον αγώνα”.
Επιπλέον, ο J.P.Montoya είπε ότι κατά τη γνώμη του ο M.Schumacher έπρεπε να τιμωρηθεί για τις κινήσεις του αυτές, υπό το πρίσμα των δέκα χαμένων θέσεων, κανονισμός που ίσχυσε πρώτη φορά στο Interlagos. Ωστόσο, οι κριτές δεν αποφάσισαν κάτι τέτοιο.
“Δεν ξέρω τι συνέβη” σχολίασε από την πλευρά του ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής. “Επιδίωξα να πάρω την εσωτερική γραμμή για να του αφήσω την εξωτερική και δεν αισθάνθηκα το παραμικρό. Απλώς τον είδα να χάνει την μπροστινή αεροτομή και στη συνέχεια να χάνει θέσεις” συμπλήρωσε.
Ανεξαρτήτως όλων αυτών, πάντως, ο στόχος του M.Schumacher -η κατάκτηση της 55ης νίκης της καριέρας του- επιτεύχθηκε. Βρέθηκε μάλιστα αντιμέτωπος με τον αδελφό του, Ralf, τον οποίο περνά οκτώ βαθμούς στον πίνακα της βαθμολογίας. Αντίθετα, πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα των Κατασκευαστών είναι η BMW-Williams με 30 βαθμούς, έξι περισσότερους από τη δεύτερη Ferrari.
auto.in.gr
- Ουκρανία: Ευρωπαίοι σύμμαχοί της «συζητούν» εμπλοκή της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
- Τουρκία: Η αυταρχική διολίσθησή της στο επίκεντρο της Επιτροπής Tom Lantos στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
- Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν υπό τον Τραμπ και χωρίς τη Χεζμπολά να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός
- Κολομβία: Ο υποψήφιος της αριστεράς καταγγέλλει την «επέμβαση» του Τραμπ στα πολιτικά πράγματα της χώρας
- Ιράν: «Η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», λέει ο Ρούμπιο
- Χιλή: Συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της λιτότητας