Κοινά εξαρτήματα για τα Fiat Punto και Opel Corsa
Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του ομίλου Fiat με την General Motors, οι υπεύθυνοι της Fiat και της Opel εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν από κοινού εξαρτήματα, ακόμα και δάπεδα, για την κατασκευή μικρών επιβατικών μοντέλων.
Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του ομίλου Fiat με την General Motors, οι υπεύθυνοι της Fiat και της Opel εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν από κοινού εξαρτήματα, ακόμα και δάπεδα, για την κατασκευή μικρών επιβατικών μοντέλων.
Εκπρόσωπος της Opel ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το να μοιράζονται τα Fiat Punto και Opel Corsa το ίδιο δάπεδο είναι μία πιθανότητα ανάμεσα σε πολλές που εξετάζονται, τονίζοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει επίσημη ανακοίνωση.
Αν και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά, ο νέος πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας, Carl-Peter Forster, θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που αξίζει να εξεταστούν, ώστε να περιοριστεί το κόστος παραγωγής των δύο εταιρειών, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι ο μικρότερος αριθμός δαπέδων αποτελεί σημαντικό παράγοντα περικοπής του κόστους παραγωγής.
Στη Fiat πάντως δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους για μια ενδεχόμενη συνεργασία: Εξετάζουμε πολλές περιπτώσεις από κοινού χρήσης εξαρτημάτων και συστημάτων, ακόμα και για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας B, στην οποία ανήκουν τα Fiat Punto και Opel Corsa δήλωσε ο Gualberto Ranieri, αντιπρόεδρος και αρμόδιος στο τμήμα επικοινωνίας της Fiat.
Το Φεβρουάριο, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Paolo Cantarella, είχε αναφέρει ότι Fiat και GM εξετάζουν την πιθανότητα της από κοινού κατασκευής δαπέδων, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν τρόπους μείωσης του κόστους παραγωγής μέσω κοινών δραστηριοτήτων.
Ήδη, οι δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας από το Μάρτιο του 2000, προσανατολίζονται στην κατασκευή δαπέδου, στο οποίο θα βασίζονται τα κορυφαία μοντέλα των θυγατρικών τους, όπως η Αlfa Romeo και η Lancia, η Saab αλλά και η Cadillac.
auto.in.gr
- Βίντεο ντοκουμέντα με επικίνδυνα challenges ανηλίκων – Ρισκάρουν τη ζωή τους για τα likes στα social media
- Super League: Η βαθμολογία μετά την γκέλα της ΑΕΚ στο Περιστέρι (pic)
- Ατρόμητος – ΑΕΚ 2-2: Απώλεια για την Ένωση σε ένα σπουδαίο ματς στο Περιστέρι
- Ο Σομποσλάι «απειλεί» Μπέκαμ και Ρομπέρ
- Λέσβος: Μεγάλη φωτιά σε σπίτι στο χωριό Στύψη – Κάηκε ολοσχερώς
- ΠΑΣΟΚ: Έκλεισαν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών – Μεγάλη συμμετοχή και μηνύματα ικανοποίησης

