Το ενδεχόμενο επιστροφής της Alfa Romeo στην αμερικανική αγορά μελετά ο ιταλικός όμιλος Fiat, στα πλαίσια της συνεργασίας του με την αμερικανική General Motors.



Την είδηση αποκάλυψε ο πρόεδρος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Paolo Fresco, ο οποίος διευκρίνησε ότι το 2002 θα υπάρχει μία Alfa Romeo κατάλληλη για την αμερικανική αγορά.



Ο νέος πρόεδρος της GM, Richard Wagoner, από τη μεριά του συμπλήρωσε ότι οι συζητήσεις για την επιστροφή της Αlfa Romeo στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει από το 1995 και αναφέρονται σε ένα εντελώς νέο μοντέλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της αμερικανικής αγοράς.



Θα ήταν καλύτερο να υπάρξει ένα νέο μοντέλο από το να τροποποιήσουμε ένα ήδη υπάρχον. Οπότε πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα μελλοντικά σχέδια της Fiat και να ξεχωρίσουμε εκείνα τα μοντέλα που μας ταιριάζουν επισήμανε ο Wagoner στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της GM.



Μολονότι τα μοντέλα της Fiat έχουν αποκτήσει κακή φήμη στην αμερικανική αγορά, όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής τους, η Alfa Romeo συνεχίζει να έχει ένθερμους υποστηρικτές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μεταξύ των οποίων και πολλούς μετόχους της GM, οι οποίοι έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αγορά του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Fiat από τον αμερικανικό κολοσσό.

auto.in.gr