BP Ultimate Ράλι Ακρόπολις 2007: Ταχύτερος ο Peter Solberg στο shakedown
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε το σημερινό shakedown και όλοι περιμένουν πλέον την εκκίνηση της πρώτης υπερειδικής διαδρομής στο Μαρκόπουλο, στις 19:00 το απόγευμα.
Σε ακροπολικές συνθήκες, με πολύ ζέστη και σκόνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 31 Μαϊου 2007 το shakedown του φετινού 55ου Ράλι Ακρόπολις.
Tον ταχύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Peter Solberg (1:42.7) με τον Jarri Latvala στην δεύτερη θέση (1:43.3) και τον Henning Solberg στην τρίτη (1:43.5).
Σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της διαδικασίας αρκετοί οδηγοί έκαναν λόγο για την κατάσταση των αυτοκινήτων τους, κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής και τον χαρακτήρα του φετινού αγώνα:
1 LOEB Sebastien / ELENA Daniel
«Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με τον συμπλέκτη, αλλά το επιδιορθώσαμε. Επίσης, κάναμε κάποιες μικρές αλλαγές στο αυτοκίνητο και όλα είναι εντάξει τώρα».
2 SORDO Daniel / MARTI Marc
«Το αυτοκίνητο είναι ακριβώς είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήσαμε στη Σαρδηνία, με λίγες αλλαγές στην ανάρτηση».
3 GRONHOLM Marcus / RAUTIAINEN Timo
«Κάναμε κάποιες πολύ μικρές αλλαγές στο αυτοκίνητο και όλα είναι OK τώρα. Όσον αφορά τον αγώνα, οι ειδικές είναι σε καλή κατάσταση. Είχε λάσπη στις αναγνωρίσεις, αλλά σίγουρα θα είναι στεγνά αύριο. Επίσης, αύριο στην Αγία Σωτήρα χρειάζεται προσοχή για να αποφύγουμε το κλατάρισμα κάποιου ελαστικού».
4 HIRVONEN Mikko / LEHTINEN Jarmo
«Όλα είναι εντάξει. Θα γίνει μεγάλη μάχη αύριο και θα παλέψω για την νίκη. Για αυτό και σκοπεύω να πιέσω από νωρίς».
5 STOHL Manfred / Ms MINOR Ilka
«Είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας για τα αυτοκίνητα και τα ελαστικά. Ελπίζω ο καιρός να παραμείνει έτσι και αύριο».
7 SOLBERG Petter / MILLS Philip
«Το αυτοκίνητο θα είναι σχεδόν ίδιο με τον προηγούμενο αγώνα. Απλά, αλλάζουμε λίγα πράγματα κάθε φορά, όχι κάτι σημαντικό».
8 ATKINSON Chris / PREVOT Stephane
«Περιοριστήκαμε σε κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση».
9 LATVALA Jari Matti / ANTTILA Miika
«Αλλάξαμε το set up του αυτοκινήτου, ενώ ψηλώσαμε και το μπροστινό μέρος. Παράλληλα, είχαμε και κάποιο πρόβλημα με το σένσορα, το οποίο και λύσαμε.
10 SOLBERG Henning / MENKERUD Cato
«Το σέικνταουν πήγε καλά. Ήταν καλή ειδική και είμαι ικανοποιημένος από το χρόνο. Θα είναι δύσκολο Σαββατοκύριακο».
11 PEREZ COMPANC Luis / DIAZ Jose
«Είχαμε κάποιο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου, αλλά τώρα όλα είναι εντάξει».
16 WILSON Matthew / ORR Michael
«Το set up για αυτόν τον αγώνα είναι πολύ εύκολο. Απλά, το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ψηλό για να αποφεύγει τους βράχους και τις πέτρες».
17 DUVAL Francois / ELST Jean Francois
«Όλα είναι καλά. Το αυτοκίνητο, αλλά και ο νέος μου συνοδηγός είναι πολύ καλοί. Ο στόχος μου είναι να μείνω στο δρόμο και να τερματίσω».
15 VOVOS Aris / « EL EM »
«Το μυστικό για αυτόν τον αγώνα είναι η αξιοπιστία. Οι μεγάλες ειδικές, και κυρίως αυτές τις δεύτερης ημέρας, απαιτούν από τα αυτοκίνητα αντοχή. Το δικό μας είναι καλό και δεν αλλάξαμε κάτι».
19 KOPECKY Jan / SCHOVANEK Filip
«Το αυτοκίνητο είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήσαμε στη Σαρδηνία. Για το Ακρόπολις, δοκιμάσαμε κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις στα διαφορικά, αλλά και ελαστικά».
36 HANNINEN Juho / MARKKULA Mikko
«Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι πιο ψηλό επειδή είναι πολύ σκληρές οι επιφάνειες».
37 PAVLIDES Spyros / GIRAUDET Denis
«Τη Δευτέρα κάναμε κάποιες δοκιμές, αλλά χρειαζόταν δουλειά και για αυτόν ήρθαμε σήμερα να δουλέψουμε πολύ στο σέικνταουν. Και το καλό είναι ότι η διαδρομή είναι παρόμοια με αυτές που θα συναντήσουμε αύριο στα βουνά».
39 AL ATTIYAH Nasser / PATTERSON Chris
«Για αυτόν τον αγώνα χρειάζεται μία πραγματικά ανθεκτική ανάρτηση».
54 POZZO Gabriel / STILLO Daniel
«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις το ιδανικό set up για αυτόν τον αγώνα. Είναι δύσκολος και σκληρός με πολλές πέτρες στο δρόμο».
auto.in.gr
- Η Ευρώπη έχασε τον πόλεμο του Διαδικτύου, προειδοποιεί αξιωματούχος κυβερνοασφάλειας
- Σημαντικό βήμα για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο
- Το Κόπα Άφρικα… ξέχασε τον Ελ Κααμπί: Εκτός καλύτερης ενδεκάδας των ομίλων ο Μαροκινός (pic)
- Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής
- Κλούνεϊ-Τραμπ: Μετωπική σύγκρουση για τη γαλλική υπηκοότητα – «Μέτριος τύπος»
- Κρήτη: Σφαγμένα δεκάδες ζώα του βρήκε κτηνοτρόφος στο Ηράκλειο – Συνελήφθησαν τρεις άνδρες
