Αδηλο το μέλλον της McLaren MP4-18…
Μετά τις αρνητικές επιδόσεις της πολυσυζητημένης McLaren MP4-18 στις δοκιμές πρόσκρουσης, η εμφάνισή της στο GP του Silverstone θεωρείται απίθανη. Πριν από μερικές μέρες ο Ron Dennis είχε δηλώσει: Στόχος μας είναι να εμφανιστούμε στο GP Βρετανίας αλλά, από ό,τι φαίνεται, μάλλον δεν θα τα καταφέρουμε.
Μετά τις αρνητικές επιδόσεις της πολυσυζητημένης McLaren MP4-18 στις δοκιμές πρόσκρουσης, η εμφάνισή της στο GP του Silverstone θεωρείται απίθανη. Πριν από μερικές μέρες ο Ron Dennis είχε δηλώσει: Στόχος μας είναι να εμφανιστούμε στο GP Βρετανίας αλλά, από ό,τι φαίνεται, μάλλον δεν θα τα καταφέρουμε.
Οι δηλώσεις του αφεντικού της McLaren φαίνεται να επιβεβαιώνονται, αφού μετά τις πρώτες χθεσινές δοκιμές της MP4-18 στην πίστα της Βαρκελόνης η βρετανική ομάδα μάλλον πρέπει να απογοητεύτηκε, καθώς ο επίσημος δοκιμαστής Alexander Wurz δεν κατάφερε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους έπειτα από επτά γύρους.
Να υπενθυμίσουμε πως ο Αυστριακός πριν από μερικές εβδομάδες είχε δυσάρεστη εμπειρία με την MP4-18, καθώς βγήκε από την πίστα με αποτέλεσμα μια σφοδρή σύγκρουση, η οποία τον έστειλε -ευτυχώς προληπτικά- στο νοσοκομείο. Παρόμοια κατάσταση αντιμετώπισε και ο K.Raikkonen μερικές μέρες αργότερα, αλλά και ο L.Badoer, ο επίσημος δοκιμαστής της Ferrari, με την F2003-GA.
Για το κόκκινο μονοθέσιο όμως τα πράγματα εκτυλίχθηκαν αισίως, αφού ο M.Schumacher βρίσκεται και μετά το GP Γαλλίας στην κορφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών. Αντίθετα, η MP4-18, η οποία θεωρητικά θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη απειλή για την ομάδα της Ferrari, αναβάλλει συνεχώς την εμφάνισή της και μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα είναι πιθανόν να μη συμμετάσχει ποτέ σε Grand Prix.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ron Dennis, η McLaren προχωρά ήδη στην εξέλιξη της MP4-19, ενώ, σύμφωνα με φήμες, αν η MP4-18 δεν καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που θέτει ο ανταγωνισμός, θα παρακαμφθεί και όλη η φετινή χρονιά θα διεκπεραιωθεί με την τωρινή MP4-17D, η οποία αποτελεί εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου.
auto.in.gr
- Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή – Μειώσεις τεκμηρίων και νέοι κωδικοί στο Ε1
- Έρχεται ρύθμιση για την ισοτιμία πτυχίων 400.000 αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ
- Ουκρανικά drones έπληξαν ένα διυλιστήριο πετρελαίου και ένα λιμάνι στην περιοχή Κρασνοντάρ στη νοτιοδυτική Ρωσία
- Η αποκάλυψη του Μούσα: «Αυτή η μεταγραφή μου ήταν μια πολύ κακή απόφαση»
- «Saronicos Project»: Αποκρυπτογραφώντας τα μυστικά του βυθού του Σαρωνικού
- Ο νεαρός σκυλάκος Μίλο, που τον πέταξαν στον δρόμο, καρτερά τον άνθρωπό του


