30

Στην ΠΓΔΜ αναμένεται τη Δευτέρα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη νότια Ευρώπη Τζέιμς Πάρντιου. Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια δήλωσε ότι ο Πάρντιου θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας για την ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, ο Αμερικανός αξιωματούχος αναμένεται να κάνει προτάσεις σχετικά με την εκπαίδευση των Αλβανών που θα ενταχθούν στο σώμα της αστυνομίας, σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψαν τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι το σώμα αυτό ξεκίνησε να λειτουργεί στις 24 Σεπτεμβρίου.


Ο Τζέιμς Πάρντιου και ο απεσταλμένος της ΕΕ στα Σκόπια, Φρανσουά Λεοτάρ, υπήρξαν από τους πρωταγωνιστές στο διπλωματικό μαραθώνιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και Αλβανών ανταρτών καθώς και στην υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας στις 13 Αυγούστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ