37

Η πάταξη της τρομοκρατίας θα αποτελέσει προτεραιότητα, δηλώνει ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα δώσουν τον πόλεμο αυτό μαζί. Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, υποστηρίζει ότι το τελεσίγραφο του προέδρου Τζορτζ Μπους και η κήρυξη πολέμου κατά της τρομοκρατίας αφορά και στη 17 Νοέμβρη.

«Αυτό το χτύπημα ήταν το καμπανάκι που θα πρέπει να μας ξυπνήσει και να μας πείσει ότι η τρομοκρατία αποτελεί απειλή για όλους μας» υπογραμμίζει ο νέος εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας στην Αθήνα, τον οποίο η επίθεση τον βρήκε σε μάθημα ελληνικών στην αμερικανική Διπλωματική Ακαδημία, εν όψει της άφιξής του στην Αθήνα.


Όσον αφορά στην αποστολή του στην Ελλάδα, ο κ. Μίλερ είναι σαφής: Για εμένα η λέξη-κλειδί στην όλη υπόθεση είναι η συνεργασία των δύο χωρών μας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.


Ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά: Δεν θα είμαι ο κύριος Τρομοκρατία, αλλά οπωσδήποτε η πάταξή της θα αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητά μου μετά τις τελευταίες εξελίξεις.


Για τη 17 Νοέμβρη και το τι θα πρέπει να σημαίνει η κήρυξη πολέμου κατά της τρομοκρατίας από την Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός διπλωμάτης επισημαίνει ότι η 17 Νοέμβρη θα πρέπει να ανησυχεί, θα έπρεπε να ανησυχεί από καιρό. Εγώ πάντως δεν ξεχνώ ότι τα περισσότερα θύματά της είναι Έλληνες. Σε κάθε περίπτωση, το φαινόμενο της τρομοκρατίας πρέπει να παταχθεί παντού.
Όσον αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για σενάρια ακύρωσής τους λόγω ελλείψεων στους ελληνικούς μηχανισμούς ασφαλείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ