
Η ομιλία Σημίτη στη ΔΕΘ καθορίζει τις κινήσεις φορέων της Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή συλλαλητηρί
Να περιμένουν πρώτα την ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στη ΔΕΘ και μετά να συσκεφθούν εκ νέου για να εξετάσουν αν υπάρχει λόγος να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των φορέων της συμπρωτεύουσας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν.
35
Να περιμένουν πρώτα την ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στη ΔΕΘ και μετά να συσκεφθούν εκ νέου για να εξετάσουν αν υπάρχει λόγος να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των φορέων της συμπρωτεύουσας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν.
Ειδικότερα, στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι 121 φορέων και εκφράστηκαν απόψεις, ακόμη και για συλλαλητήριο, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Επίσης, τέθηκαν προτάσεις για μη παράσταση των εκπροσώπων της Θεσσαλονίκης στις επίσημες τελετές στις οποίες θα παρίστανται ο κ. Σημίτης και μέλη της κυβέρνησης.
Ωστόσο, η άποψη που κυριάρχησε ήταν να μη χαλάσει το κλίμα της ΔΕΘ και να προστατευτεί ο θεσμός. Για το λόγο αυτό, οι εκπρόσωποι των φορέων, στο υπόμνημά τους προς τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζουν ότι δίνουν τελευταία προθεσμία μέχρι την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του, τότε είναι πιθανόν να αποφασίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά μετά το τέλος της ΔΕΘ.
Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β.Παπαγεωργόπουλος, αναφέρθηκε και στις υποσχέσεις που έδωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, κατά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των φορέων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου.
Κλείνοντας τις εργασίες της σύσκεψης, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι είναι αποφασισμένοι να παρακολουθήσουν στενά την πρόοδο των κυβερνητικών δεσμεύσεων και, αν χρειαστεί, να προχωρήσουν σε νέους κοινούς αγώνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η έπαυλη του Scarface πωλείται για το ποσό ρεκόρ των 237 εκατ. δολαρίων
- Έγραψε ιστορία το Μεσολόγγι στις Η.Π.Α-Τι αποφάσισε το Κογκρέσο
- Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Προσαύξηση της σύνταξης ανά πενταετία
- ΝΒΑ: Νίκησαν και έκαναν το 2-1 Χοκς και Τίμπεργουλβς – Μείωσαν οι Ράπτορς (vids)
- Τετραμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Μάλτας στην Αγία Νάπα – Στο επίκεντρο η αποτροπή νέας μεταναστευτικής κρίσης
- Κρήτη: Αυτοκτόνησε 30χρονη νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ – «Θα την θυμόμαστε για το ήθος και τη ζεστασιά της»
