
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Έργα Ντβόρακ και Μότσαρτ θα ερμηνεύσει τη Δευτέρα το βράδυ, στο Ηρώδειο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, υπό τη διεύθυνση του Βλαντιμίρ Ασκενάζι, σε μια συναυλία που είναι αφιερωμένη στην Τζίνα Μπαχάουερ.
38
Έργα Ντβόρακ και Μότσαρτ θα ερμηνεύσει τη Δευτέρα το βράδυ, στο Ηρώδειο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, υπό τη διεύθυνση του Βλαντιμίρ Ασκενάζι, σε μια συναυλία που είναι αφιερωμένη στην Τζίνα Μπαχάουερ.
Η συναυλία, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σωματείο Τζίνα Μπαχάουερ. Η μεγάλη πιανίστα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1913 και πέθανε πριν από 25 χρόνια, την παραμονή μιας μεγάλης εμφάνισής της ενώπιον του αθηναϊκού κοινού, στο Ηρώδειο.
Σπούδασε πιάνο αρχικώς στην Αθήνα και αργότερα στο Παρίσι. Μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους δασκάλους, όπως ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Αλφρέντ Κορτό και ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Στην Αθήνα επέστρεψε το 1935 και η πρώτη της εμφάνιση έγινε υπό τη διεύθυνση του Δ.Μητρόπουλου.
Ιδιαίτερα εκφραστική στον τρόπο με τον οποίο ερμήνευε τα έργα, κατάφερνε να κερδίζει πάντα το κοινό της. Πραγματοποιούσε περίπου 110 με 120 συναυλίες κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, πιστοποιώντας κάθε φορά την επιδεξιότητά της και τον έρωτά της για το πιάνο.
Η συναυλία στο Ηρώδειο ξεκινά στις 9 το βράδυ .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]
- Η ασφυκτική λαβή Τραμπ στη Wall Street
- Εξασφάλισε παρουσία σε League Phase ο ΟΦΗ – Χωρίς νόημα πλέον τα πλέι οφ στο 5-8
- Ο ΟΦΗ στα playoffs του Europa League: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι
- Πώς οι Big Four «κόβουν» τους partners από τα κέρδη
- Fed: Η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης διατηρεί το δράμα




