
Στροφή των μαθητών σε ιδιωτικά και ΤΕΕ δείχνουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας
Μεγαλύτερο μερίδιο κέρδισε η ιδιωτική εκπαίδευση την περασμένη σχολική χρονιά, κερδίζοντας περίπου 3.500 μαθητές σε σχέση με την προηγούμενη. Αντίθετα, τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων έχασαν σχεδόν 9.000 μαθητές, όμως τα ΤΕΕ κέρδισαν 13.000 μαθητές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
25
Μεγαλύτερο μερίδιο κέρδισε η ιδιωτική εκπαίδευση την περασμένη σχολική χρονιά, κερδίζοντας περίπου 3.500 μαθητές σε σχέση με την προηγούμενη. Αντίθετα, τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων έχασαν σχεδόν 9.000 μαθητές, όμως τα ΤΕΕ κέρδισαν 13.000 μαθητές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Τα επίσημα στοιχεία, που δείχνουν την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και την να επιλέγουν όλο και περισσότεροι μαθητές τα ΤΕΕ αντί του Ενιαίου Λυκείου, προκύπτουν από τη Στατιστική Υπηρεσία και δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2000-2001, τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας έχασαν 3.122 μαθητές σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η απώλεια του μαθητικού πληθυσμού των γυμνασίων έφτασε τα 8.312 παιδιά και των λυκείων τα 7.072.
Συνολικά, 18.506 μαθητές λιγότεροι φοίτησαν στα σχολεία όλων των βαθμίδων· ωστόσο, αν υπολογίσει κανείς ότι αρκετοί από αυτούς δεν «εξαφανίστηκαν» αλλά μεταπήδησαν στα ΤΕΕ, τα οποία εμφάνισαν αύξηση του μαθητικού τους πληθυσμού κατά 13.030 μαθητές, τότε η καθαρή απώλεια του μαθητικού πληθυσμού περιορίζεται αισθητά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η έπαυλη του Scarface πωλείται για το ποσό ρεκόρ των 237 εκατ. δολαρίων
- Έγραψε ιστορία το Μεσολόγγι στις Η.Π.Α-Τι αποφάσισε το Κογκρέσο
- Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Προσαύξηση της σύνταξης ανά πενταετία
- ΝΒΑ: Νίκησαν και έκαναν το 2-1 Χοκς και Τίμπεργουλβς – Μείωσαν οι Ράπτορς (vids)
- Τετραμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Μάλτας στην Αγία Νάπα – Στο επίκεντρο η αποτροπή νέας μεταναστευτικής κρίσης
- Κρήτη: Αυτοκτόνησε 30χρονη νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ – «Θα την θυμόμαστε για το ήθος και τη ζεστασιά της»
