
Μειώνεται κατά 20% το κόστος των κλήσεων στη σταθερή τηλεφωνία
Μειωμένες κατά 20% αναμένεται να είναι μέχρι το Σεπτέμβριο οι κλήσεις στη συμβατική τηλεφωνία. Και αυτό διότι δεκάδες εταιρείες έχουν αποκτήσει άδειες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και υπογράφουν συμφωνίες διασυνδέσης των δικτύων τους με τον ΟΤΕ. Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα πληρώνουν στον ΟΤΕ τα μισά χρήματα προκειμένου να μισθώσουν το σταθερό δίκτυό του.
35
Μειωμένες κατά 20% αναμένεται να είναι μέχρι το Σεπτέμβριο οι κλήσεις στη συμβατική τηλεφωνία. Και αυτό διότι δεκάδες εταιρείες έχουν αποκτήσει άδειες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και υπογράφουν συμφωνίες διασυνδέσης των δικτύων τους με τον ΟΤΕ. Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα πληρώνουν στον ΟΤΕ τα μισά χρήματα προκειμένου να μισθώσουν το σταθερό δίκτυό του.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει την Τρίτη η εφημερίδα Το Βήμα, οι νέες τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις θα καταβάλουν στον ΟΤΕ το μισό αντίτιμο για να μισθώσουν το δίκτυό του και να μεταπωλούν φθηνότερες υπηρεσίες προς τους χρήστες (π.χ., 5 δραχμές το λεπτό για την αστική μονάδα, αντί 10,5 που είναι σήμερα το τιμολόγιο του ΟΤΕ προς τον καταναλωτή).
Αυτό σημαίνει ότι οι νέες τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν στο κοινό φθηνότερα τιμολόγια (π.χ., 9 δραχμές το λεπτό στην αστική αντί για τις 10,5 δρχ. του ΟΤΕ).
Ήδη, σύμφωνα με Το Βήμα, η πρώτη εταιρεία που θα δραστηριοποιηθεί στην αγορά ανακοίνωσε ότι θα είναι έτοιμη στις 20 Αυγούστου να συνδέσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά με το δίκτυο του ΟΤΕ, προσφέροντας φθηνότερα τιμολόγια. Παράλληλα, εκτιμάται ότι έως τις αρχές Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη.
Από την πλευρά του, ο ΟΤΕ αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των τιμολογίων για τις υπεραστικές και τις διεθνείς κλήσεις, ώστε να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τους ανταγωνιστές του πριν αρχίσουν να δραστηριοποιούνται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Χάκετ έχει πρόταση στα χέρια του από τη Βίρτους – Τα δεδομένα για το μέλλον του
- BHMAGAZINO – Πυρηνική Ισχύς: Η απειλή είναι πάντα εδώ
- Lidl House Athens: Ένας κόμβος σύμπραξης που μετατρέπει το φαγητό από ατομική ανάγκη σε συλλογική εμπειρία
- Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Ποια επαγγέλματα απειλεί περισσότερο η τεχνητή νοημοσύνη και ποια όχι
- Όταν ο Τζακ Νίκολσον πρότεινε δουλειά στο Χόλιγουντ στον Πούτιν
- Κρήτη: Ψάχνουν το κινητό της Ελευθερίας και το όπλο της δολοφονίας – Τα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν το παζλ του φονικού
