Από το Σεπτέμβριο οι ριζικές αλλαγές στην υγεία, σύμφωνα με τον Αλ.Παπαδόπουλο
Αθήνα: Μήνας ριζικών αλλαγών στον τομέα της υγείας θα είναι ο Σεπτέμβριος, καθώς τότε θα γίνουν και οι εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας. Αυτό τονίζει στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές και σε ποιους τομείς θα γίνουν.
Αθήνα: Μήνας ριζικών αλλαγών στον τομέα της υγείας θα είναι ο Σεπτέμβριος, καθώς τότε θα γίνουν και οι εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας. Αυτό τονίζει στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές και σε ποιους τομείς θα γίνουν.
Ειδικότερα, οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν:
– Τη δημιουργία νέων υπηρεσιών όπως τα «γραφεία υποδοχής ασθενών», τα απογευματινά ιατρεία, τα κέντρα υγείας αστικού τύπου και τα «ιατρεία διερχομένων».
– Την οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και την επέκταση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα. Για το σκοπό αυτό προωθείται η πρόσληψη 10.000 ατόμων, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό.
– Τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και τη συγκρότηση εντός του 2002 των Τμημάτων Επείγοντων Περιστατικών, γεγονός που θα επιφέρει αλλαγές στο ισχύον σύστημα ευημεριών.
– Τη μετακίνηση γιατρών του ΕΣΥ, εφόσον κριθούν ανεπαρκείς ύστερα από αξιολόγηση.
– Την παύση της λειτουργίας νοσοκομείων με χαμηλή πληρότητα (35%). Το προσωπικό των νοσοκομείων αυτών κατανέμεται σε άλλες μονάδες.
– Την κατάργηση των νομικών προσώπων των νοσοκομείων και των διοικητικών συμβουλίων τους. Ως διοικητές τους αναλαμβάνουν μάνατζερ με ευρείες αρμοδιότητες.
– Το διορισμό ως επικεφαλής των μάνατζερ των νοσοκομείων των προέδρων Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας, οι οποίοι εφαρμόζουν συγκεκριμένο πρόγραμμα με σαφείς στόχους.
Όπως δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Παπαδόπουλος, τα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης θα γίνουν εμφανή μόλις ολοκληρωθεί η οργανωτική δουλειά.
«Με δήθεν βελτιώσεις δεν κάνουμε τίποτα» τονίζει και προσθέτει: «Οι πολίτες σύντομα θα αντιληφθούν τι σημαίνει σωστή οργάνωση, ορθολογική οικονομική διαχείριση, έλεγχος των παρεχόμενων υπηρεσιών».
health.in.gr
- Politico για Διάσκεψη Μονάχου: Η Ευρώπη ξοδεύει περισσότερα για την Αμυνα – Μπορεί να σηκώσει κεφάλι στις ΗΠΑ
- Οι έξι «μάχες» του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Eurobank Equities on Metlen: Resilient Profitability, Target Price of 56.20€
- Τα…. έβαλε με τον Μπόλντγουιν η σύντροφος του Ναν: «Σε σιχαίνομαι, μικρέ άντρα!» (pic)
- Τα πυρηνικά όπλα επιστρέφουν – Και έρχονται με «διάθεση εκδίκησης», μετά τη λήξη της συμφωνίας START
- «Μια ερωτική επιστολή προς όλους τους καλούς άντρες που γνωρίζω» – Η πρώτη ρομαντική κωμωδία του Αφγανιστάν


