
Ποινική δίωξη εις βάρος του φερόμενου ως συνεργάτη του Πάσσαρη άσκησε ο εισαγγελέας
Ποινική δίωξη με βάση το νέο νόμο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος ασκήθηκε την Πέμπτη εις βάρος του Δημήτρη Πολυδωρόπουλου. Ο 24χρονος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη του Κώστα Πάσσαρη στο διαμέρισμα του Νέου Κόσμου.
30
Ποινική δίωξη με βάση το νέο νόμο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος ασκήθηκε την Πέμπτη εις βάρος του Δημήτρη Πολυδωρόπουλου. Ο 24χρονος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη του Κώστα Πάσσαρη στο διαμέρισμα του Νέου Κόσμου.
Εναντίον του Πολυδωρόπουλου ασκήθηκε δίωξη για σύσταση και συμμορία σε βαθμό κακουργήματος -όπως προβλέπεται στο νέο αντιτρομοκρατικό νόμο- για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού με τον Κώστα Πάσσαρη και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο 24χρονος βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία, της παράνομης κατοχής και λειτουργίας ασυρμάτων, σε βαθμό πλημμελήματος και της παράβασης του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο Δημήτρης Πολυδωρόπουλος ζήτησε και έλαβε από την 8η τακτική ανακρίτρια προθεσμία για τη Δευτέρα, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.
Δίωξη ασκήθηκε επίσης και εις βάρος του Κώστα Πάσσαρη για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας. Οι εισαγγελείς που μελέτησαν τη δικογραφία παρέπεμψαν την υπόθεση στην 8η τακτική ανακρίτρια, Φωτεινή Αθανασίου. Οι δύο λειτουργοί συμφωνούν να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, όχι μόνο για τον Κώστα Πάσσαρη αλλά και για όσους προκύψει από την έρευνα ότι έκαναν χρήση του διαμερίσματος στο Νέο Κόσμο.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ο Πολυδωρόπουλος βοήθησε την αστυνομία στην επιχείρησή της, αυτό θα βοηθήσει, ώστε να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη επιείκεια, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Χάκετ έχει πρόταση στα χέρια του από τη Βίρτους – Τα δεδομένα για το μέλλον του
- BHMAGAZINO – Πυρηνική Ισχύς: Η απειλή είναι πάντα εδώ
- Lidl House Athens: Ένας κόμβος σύμπραξης που μετατρέπει το φαγητό από ατομική ανάγκη σε συλλογική εμπειρία
- Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Ποια επαγγέλματα απειλεί περισσότερο η τεχνητή νοημοσύνη και ποια όχι
- Όταν ο Τζακ Νίκολσον πρότεινε δουλειά στο Χόλιγουντ στον Πούτιν
- Κρήτη: Ψάχνουν το κινητό της Ελευθερίας και το όπλο της δολοφονίας – Τα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν το παζλ του φονικού
