
Ο Γιαν Γκαρμπάρεκ στο Θέατρο Βράχων την Πέμπτη
Για μια συναυλία στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, έρχεται στην Αθήνα ο διάσημος σαξοφωνίστας Γιαν Γκαρμπάρεκ. Μαζί του θα εμφανιστεί το βρετανικό φωνητικό κουαρτέτο Hilliard Ensemble. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Υμηττού.
38
Για μια συναυλία στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, έρχεται στην Αθήνα ο διάσημος σαξοφωνίστας Γιαν Γκαρμπάρεκ. Μαζί του θα εμφανιστεί το βρετανικό φωνητικό κουαρτέτο Hilliard Ensemble. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Υμηττού.
Η πρώτη συνεργασία του Γιαν Γκαρμπάρεκ με τους Hilliard Ensemble έγινε το 1995. Μαζί ηχογράφησαν το άλμπουμ Officium και το σαξόφωνο του Γκαρμπάρεκ ενώθηκε με τις φωνές του συγκροτήματος, δημιουργώντας μια πέμπτη φωνή. Το αποτέλεσμα ήταν μια νέα μουσική διάσταση, η οποία, αν και χρωματίζεται από τις πινελιές της jazz και της κλασικής μουσικής, δεν εντάσσεται σε καμία κατηγορία.
Η τελευταία τους συνεργασία έχει τίτλο Mnemosyne και βασίζεται στις αρχές της μεσαιωνικής παράδοσης καλύπτοντας μουσική δύο αιώνων.
Η συναυλία ξεκινά στις 9 το βράδυ και τα εισιτήρια στοιχίζουν 11.000 δραχμές.
Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον Γιαν Γκαρμπάρεκ στον Υμηττό, στις 6 Ιουλίου δίνει άλλη μια συναυλία στο Παλιό Φρούριο Κέρκυρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 13 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
- Λουτσέσκου: «Σκοτεινή νύχτα, βραδιά ντροπής» (vid)



