38

Στον απόηχο των εξηγήσεων για το ύψος της δαπάνης της συναυλίας του Βαγγέλη Παπαθανασίου, στις 28 Ιουνίου, έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών στο χώρο του Ολυμπιείου, το έδαφος υποχώρησε υπό το βάρος γεροναφόρου οχήματος και αποκαλύφθηκε αρχαίο πηγάδι.

Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τετάρτης, μόλις το γεγονός έγινε γνωστό, τη Δευτέρα το απόγευμα, ο υπουργός Πολιτισμού έσπευσε στον αρχαιολογικό χώρο προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία. Μαζί του ήταν η γγ του ΥΠΠΟ, Λίνα Μενδώνη, οι γενικοί διευθυντές Αρχαιοτήτων και Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, καθώς και ομάδα ειδικών καθηγητών.


Μετά την αυτοψία ακολούθησε σύσκεψη, στην οποία οι καθηγητές πρότειναν να γίνει διασκόπηση του εδάφους, προκειμένου να εξεταστεί εάν αντέχει τόσες κατασκευές. Ο υπουργός Πολιτισμού παρακάλεσε την ομάδα των ειδικών επιστημόνων να ελέγξουν από κάθε άποψη όλα τα τεχνικά έργα που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις σεβασμού του μνημείου.


Μέχρι να γίνει αυτό, ο Ευ.Βενιζέλος αποφάσισε να μειωθούν οι όγκοι των υποστυλωμάτων της μεγάλης οθόνης, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της παράστασης και, επίσης, αποφάσισε να ελεγχθούν με όλα τα τεχνικά μέσα οι κατασκευές, προκειμένου όχι απλώς να τηρούνται οι επιστημονικές προϋποθέσεις, αλλά να μην καταλείπεται σε κανένα καμία αμφιβολία για την τεχνική επάρκεια της όλης προετοιμασίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, οι υπεύθυνοι κατασκευαστές αλλά και ο ίδιος ο Β.Παπαθανασίου αποδέχτηκαν τους όρους που τέθηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ