Ο FDA προειδοποιεί για τα βότανα που περιέχονται σε τρόφιμα και ποτά
Νέα Υόρκη: Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί εταιρείες παρασκευής τροφίμων και ποτών ότι η προσθήκη φυτικών βοτάνων στα προϊόντα τους μπορεί να θεωρηθεί παράνομη, αφού αυτά δεν είναι σίγουρα ασφαλή για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.
Νέα Υόρκη: Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί εταιρείες παρασκευής τροφίμων και ποτών ότι η προσθήκη φυτικών βοτάνων στα προϊόντα τους μπορεί να θεωρηθεί παράνομη, αφού αυτά δεν είναι σίγουρα ασφαλή για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο οργανισμός απέστειλε προειδοποιητική επιστολή σε τρεις εταιρείες, των οποίων τα προϊόντα περιείχαν γκίνκο, τσίνσεγκ και εχινάτσεα, διότι τα συγκεκριμένα συστατικά δεν έχουν πάρει έγκριση για κατανάλωση. Ο FDA σχεδιάζει να αποστείλει επιστολές και σε άλλες επιχειρήσεις, στα πλαίσια ενίσχυσης της προσπάθειάς του για την “ακεραιότητα των συμβατικών τροφίμων”.
Ωστόσο, βάσει του δημοσιεύματος, οι τρεις πρώτες εταιρείες που έλαβαν τη σχετική ειδοποίηση -Hansen Beverage Company, US Mills and Fresh Samantha, μέλη του ομίλου Odwalla- είναι μικρές, συγκρινόμενες με αντίστοιχους κολοσσούς, παραγωγούς τροφίμων και ποτών, που χρησιμοποιούν φυτικά βότανα στα προϊόντα τους, όπως η Pepsi και η Cadbury Schweppes, που τα ποτά τους περιλαμβάνουν εχινάτσεα.
health.in.gr
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς από πρόθεση – Πυροσβέστης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442