
Προκαταρκτική εξέταση για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών της Β λυκείου
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο για το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Β λυκείου, διέταξε την Παρασκευή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Λάμπρος Καράμπελας.
34
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο για το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Β λυκείου, διέταξε την Παρασκευή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Λάμπρος Καράμπελας.
Με εντολή του, που ήδη διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο κ. Καράμπελας ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση που αφορά στο θέμα των Αρχαίων, το οποίο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, μολονότι είχε δοθεί σε εξετάσεις προσομοίωσης φροντιστηρίων πριν από περίπου ένα μήνα, δεν αποκλείστηκε από την κλήρωση που διενεργεί η κεντρική επιτροπή εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή των θεμάτων.
Ο εισαγγελέας ζητά να εξεταστεί η βασιμότητα των καταγγελιών, καθώς και αν στην υπόθεση προκύπτουν αξιόποινες πράξεις και σε αυτή την περίπτωση ζητά να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.
Τη διενέργεια της έρευνας, που έχει το χαρακτήρα της κατεπείγουσας, ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ηλίας Κολιούσης, ο οποίος ήδη απέστειλε κλήσεις στα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα που δημιουργήθηκε.
Αντιδράσεις Ευθυμίου
Πλήρη κάλυψη στην επιλογή της Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων σε ό,τι αφορά το ζήτημα «Ισοκράτης – Περί Ειρήνης» παρείχε ο υπουργός Παιδείας. Ο Πέτρος Ευθυμίου, μάλιστα, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει στους εκπροσώπους που θα ορίσει το κάθε κόμμα, και μόνο σε αυτούς, τα ονόματα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων.
Απάντηση Ρέππα
Στην Κεντρική Επιτροπή Γενικών Εξετάσεων (ΚΕΓΕ) ανήκει η ευθύνη για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και συγκεκριμένα με το διδαγμένο κείμενο των Αρχαίων Ελληνικών, στο οποίο εξετάστηκαν χθες οι μαθητές της Β λυκείου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. Προσέθεσε δε ότι η ΚΕΓΕ είναι ανεξάρτητη Αρχή, η οποία ανήκει απλώς στη δικαιοδοσία του υπουργείου Παιδείας και για την οποία δεν φέρει ευθύνη ο υπουργός.
Χαρακτήρισε δε προκατειλημμένους όσους υποστηρίζουν ότι το υπουργείο Παιδείας «έκανε γκάφα», και σημείωσε πως η ΚΕΓΕ έχει τον αποκλειστικό λόγο επί των θεμάτων των εξετάσεων. Τέλος, κάλεσε όλους να αφήσουν τους μαθητές να συνεχίσουν τις εξετάσεις τους, και από εκεί και πέρα -όπως είπε- «ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της νομιμότητας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σελένα Γκόμεζ: Πρωταγωνίστρια στο φιλόδοξο γουέστερν του Μπρέιντι Κόρμπετ
- Όποιος βιάζεται…: Γιατί χάνουμε τόσο εύκολα την υπομονή μας;
- Mega deal στις τηλεπικοινωνίες: Σενάρια συγχώνευσης Deutsche Telekom – T-Mobile
- Δύσκολο να επιστρέψει – Ο Ράιαν Ρέινολντς «σκότωσε» τον Deadpool
- Πώς η κλιματική κρίση απειλεί τη δημοκρατία – Καύσωνες, πλημμύρες και φωτιές διακόπτουν δεκάδες εκλογές
- Μπαλκόνια: Η επικίνδυνη φθορά που κρύβει μοιραίες παγίδες


