
Ευνοϊκοί όροι δόμησης πλησίον του ΟΑΚΑ στο νομοσχέδιο για την Ολυμπιάδα
Ρυθμίσεις για την ανέγερση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι και την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού από την Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα 2004» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την Ολυμπιάδα.
53
Ρυθμίσεις για την ανέγερση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι και την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού από την Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα 2004» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την Ολυμπιάδα.
Σύμφωνα με τον Τύπο την Πέμπτη, το νέο νομοσχέδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέρει την υπογραφή του υπουργού Πολιτισμού και έχει σταλεί προς έγκριση στους 14 συναρμόδιους υπουργούς και τον «Αθήνα 2004».
Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα ανέγερσης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι με συντελεστή δόμησης τριπλάσιο από τον ισχύοντα, και κατασκευής υψηλότερων κτιρίων με τη χρήση της μεταφοράς συντελεστή δόμησης, μόνο σε περιοχές του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί Ζώνες Αγοράς Συντελεστή.
Όσοι ζητήσουν μεταφορά συντελεστή δόμησης, πάντως, θα πρέπει να καταβάλουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή στο δήμο ποσό ίσο με το 10% της αντικειμενικής αξίας του μεταφερόμενου συντελεστή. Επίσης, προκειμένου να δοθεί άδεια ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας, κρίνονται αναγκαίες η σύναψη σχετικού συμβολαίου με τον «Αθήνα 2004», καθώς και η έγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ όσον αφορά στους περιβαλλοντικούς όρους.
Εξ άλλου, ο «Αθήνα 2004» και το υπουργείο Πολιτισμού αποκτούν το δικαίωμα να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά στους φοιτητές οι οποίοι εργάστηκαν για την προετοιμασία των Αγώνων του Σίδνεϊ στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών τους σπουδών.
Επίσης, στο νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, καθορίζονται οι περιοχές όπου θα κατασκευαστούν τα δημοσιογραφικά χωριά και απλουστεύονται οι διαδικασίες αδειοδότησης των εκτός Αττικής λατομείων που εξυπηρετούν τα Ολυμπιακά έργα.
Επίσης, προβλέπονται η αποκατάσταση και η ανάδειξη του Ζαππείου, η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και η ίδρυση Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στον υπό ενοποίηση χώρο των οικοδομικών τετραγώνων, τα οποία περικλείονται από τις οδούς Βασιλίσσης Σοφίας, Ρηγίλλης, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλέως Αλεξάνδρου, που καθορίζεται ως χώρος πρασίνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σελένα Γκόμεζ: Πρωταγωνίστρια στο φιλόδοξο γουέστερν του Μπρέιντι Κόρμπετ
- Όποιος βιάζεται…: Γιατί χάνουμε τόσο εύκολα την υπομονή μας;
- Mega deal στις τηλεπικοινωνίες: Σενάρια συγχώνευσης Deutsche Telekom – T-Mobile
- Δύσκολο να επιστρέψει – Ο Ράιαν Ρέινολντς «σκότωσε» τον Deadpool
- Πώς η κλιματική κρίση απειλεί τη δημοκρατία – Καύσωνες, πλημμύρες και φωτιές διακόπτουν δεκάδες εκλογές
- Μπαλκόνια: Η επικίνδυνη φθορά που κρύβει μοιραίες παγίδες


