Πόθεν έσχες; Έργα τέχνης που ίσως εκλάπησαν από τους ναζί σε μουσεία της Σκοτίας
Ο Δήμος της Γλασκόβης επιβεβαίωσε ότι συνολικά 232 πίνακες ζωγραφικής, που ανήκουν σε μουσεία της περιοχής, περιλαμβάνονται στη λίστα έργων τέχνης που ενδεχομένως εκλάπησαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
38
Ο Δήμος της Γλασκόβης επιβεβαίωσε ότι συνολικά 232 πίνακες ζωγραφικής, που ανήκουν σε μουσεία της περιοχής, περιλαμβάνονται στη λίστα έργων τέχνης που ενδεχομένως εκλάπησαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρει το BBC, στα έργα συμπεριλαμβάνονται πίνακες του Πικάσο, του Ντεγκά, του Σεζάν και πολλών άλλων μεγάλων ζωγράφων. Η έρευνα για την εξακρίβωση της προέλευσης των έργων διενεργείται εδώ και τρία χρόνια.
Οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες τους κατά την περίοδο 1933 – 1945. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν κάποια κενά στους φακέλους ορισμένων έργων, γεγονός που κάνει τους μελετητές να εικάζουν ότι είναι κλεμμένα.
Από τα 232 έργα, τα 170 προέρχονται από το Μουσείο Κέλβινγκροουβ και τα 55 από τη συλλογή Μπάρελ. Εάν τελικώς αποδειχθεί ότι είναι κλεμμένα, δεν αποκλείεται να επιστραφούν στους νόμιμους κατόχους τους ή στους κληρονόμους τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
- Greeks Most Pessimistic in Eurozone on Inflation, Growth, ECB Says
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει τη Δευτέρα – Οι κρίσιμες λεπτομέρειες
- Ελληνική οικονομία: Η επόμενη «μάχη» μετά το δημόσιο χρέος
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442