29

Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Κολομβίας την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Το κέντρο της Μπογκοτά σείστηκε κατά τις πρωινές ώρες αιχμής από την πυροδότηση των μηχανισμών κοντά στην εστία του Εθνικού Πανεπιστημίου.

«Πρώτα εξερράγη μια βόμβα· κατόπιν ακούσαμε μια δεύτερη και τα ασθενοφόρα άρχισαν να φτάνουν αμέσως μετά» ήταν οι πρώτες κουβέντες μιας γυναίκας που είδε το περιστατικό. Το χρονικό των εκρήξεων αποτυπώθηκε στον τηλεοπτικό φακό, καθώς ένας εικονολήπτης βρισκόταν, για άγνωστο λόγο, στο σημείο.


Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν τρεις σορούς ανάμεσα στα συντρίμμια, αλλά εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέβασε το μέχρι στιγμής απολογισμό σε τέσσερις. Πολλοί είναι οι τραυματίες, όμως δεν υπάρχει ακόμη ακριβής αριθμός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press