
Διαμαρτυριών συνέχεια από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι έκτακτοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι ζητούν από την ηγεσία του ΥΠΠΟ τη μονιμοποίησή τους.
43
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι έκτακτοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι ζητούν από την ηγεσία του ΥΠΠΟ τη μονιμοποίησή τους.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας αναφέρθηκαν στην έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο ΥΠΠΟ, με αποτέλεσμα, όπως τόνισαν, την υπολειτουργία πολλών υπηρεσιών του (ανασκαφές, μουσεία, αφύλακτοι αρχαιολογικοί χώροι).
Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι έχουν υποβάλει στο υπουργείο πάνω από 5.000 αιτήσεις μονιμοποίησης, από τις οποίες -ύστερα από διαλογή- έγκυρες θεωρούνται οι 3.200, ωστόσο ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλείται νομικά προβλήματα.
Η πλειονότητα των έκτακτων υπαλλήλων που ζητούν τη μονιμοποίησή τους εργάζεται σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού πάνω από πέντε χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δύο συνταγές με άρωμα καλοκαιριού
- Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Apple και η επόμενη ημέρα
- ΗΠΑ: Δισεκατομμύρια για «ασπίδα πυραύλων» – Μαζική ενίσχυση της ναυτικής άμυνας
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ



