38

Στα τέλη Μαΐου θα ψηφιστεί ο νέος νόμος που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας να παραδώσει τον τέως πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη, φέρεται να υποστήριξε ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Στη συνέντευξή του, ο πρόεδρος Κοστούνιτσα φέρεται να έχει δηλώσει: «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να εγγυηθώ την έγκριση του νόμου. Εκφράζω στις ΗΠΑ την ολοκληρωτική προθυμία μου να συνεργαστώ με το Δικαστήριο και εγγυώμαι ότι η κυβέρνηση θα ετοιμάσει το νομοσχέδιο πριν από το τέλος του μήνα, οπότε θα το καταθέσει στη Βουλή.»


Στο μεταξύ, περίπου 1.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη Νις της Σερβίας, ζητώντας την απελευθέρωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους, ανταποκρινόμενοι σε αίτημα του Σοσιαλιστικού κόμματος (SPS), το οποίο από την 1η Απριλίου, οπότε συνελήφθη ο τέως πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, οργανώνει διαδηλώσεις κάθε Σάββατο σε διαφορετική πόλη της Γιουγκοσλαβίας.


Ο Μπράνισλαβ Ίβκοβιτς, ένας εκ των ηγετών του SPS, είπε: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα παιδιά μας θα πεινάσουν, εάν δεν παραδοθεί ο Μιλόσεβιτς στη Χάγη. Ποτέ η Σερβία δεν είχε γνωρίσει τόσο μίζερη πολιτική.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ