
Αναστήλωση των ερειπωμένων ναών ζητά ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού
Περί αποκατάστασης και επαναλειτουργίας των ερειπωμένων εκκλησιών της Τουρκίας έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Ερκάν Μουμτζού. Δήλωσε ότι το θέαμα των ερειπωμένων εκκλησιών είναι αρνητικός παράγοντας για τον τουρισμό, καθώς προσβάλλει την πίστη πολλών τουριστών.
45
Περί αποκατάστασης και επαναλειτουργίας των ερειπωμένων εκκλησιών της Τουρκίας έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Ερκάν Μουμτζού. Δήλωσε ότι το θέαμα των ερειπωμένων εκκλησιών είναι αρνητικός παράγοντας για τον τουρισμό, καθώς προσβάλλει την πίστη πολλών τουριστών.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet, ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι το θέμα πρέπει να εξεταστεί και από τη σκοπιά των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν τη δυνατότητα ανέγερσης τεμενών.
Αποκάλυψε ακόμη ότι κατά καιρούς τίθεται από το Βατικανό το θέμα του διορισμού ιερέων στις εκκλησίες της Τουρκίας. «Πρόκειται όμως για ζήτημα κυριαρχίας και είναι απαράδεκτο να υπαχθούν οι εκκλησίες στο Βατικανό. Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η αναστήλωση των εκκλησιών και στη συνέχεια η διοίκησή τους να προέρχεται από την Καθολική Εκκλησία. Οι ιερείς των εκκλησιών αυτών πρέπει να διορίζονται από τις τουρκικές Αρχές και καταλληλότερος φορέας γι αυτό είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων» προσέθεσε ο Ερκάν Μουμτζού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκδήλωση μνήμης παρουσία Ζελένσκι για τα 40χρονα του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία
- Σε ποια χώρα στη Μέση Ανατολή σκέφτονται να διώξουν τις αμερικανικές βάσεις;
- Η μια αλλαγή που πάει τα squats σε άλλο επίπεδο
- Τρεις κάλπες στη σημερινή Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
- Τραμπ: Απίθανο να συνδέονται οι πυροβολισμοί με τον πόλεμο στο Ιράν – Στο Πακιστάν μεταβαίνουν Iρανοί διαπραγματευτές
- Missing Alert: Αγνοείται για τέταρτη ημέρα η 15χρονη που εξαφανίστηκε από το Ίλιον




