30

Οι άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα Σέρβο, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στο όχημά του. Εκπρόσωπος της KFOR ανάφερε ότι το θύμα βγήκε από το αυτοκίνητό του κρατώντας όπλο.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής κοντά στο χωριό Ζβέκαν, όταν άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο με τέσσερις επιβάτες για έλεγχο ρουτίνας. Ένας από τους επιβάτες πετάχτηκε από το όχημα και απείλησε τους Δανούς στρατιώτες με το όπλο του, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να τον πυροβολήσουν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.


Αργότερα, εκπρόσωπος της KFOR διευκρίνισε ότι οι στρατιώτες που υπηρετούν στην περιοχή διατηρούν το δικαίωμα να υπερασπίσουν τη ζωή τους. «Όποιος απειλήσει τους άνδρες μας με όπλο θα αντιμετωπιστεί ανάλογα» τόνισε.


Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης με τους Σέρβους που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο βρίσκονται σε ένταση, εξαιτίας της απόφασης των Ηνωμένων Εθνών να επιβάλει δασμούς στα προϊόντα που εισάγονται από την υπόλοιπη Γιουγκοσλαβία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ