
Τη γενοκτονία των Αρμενίων πραγματεύεται το νέο φιλμ του Ατόμ Εγκογιάν
Στα μέσα Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν στο Τορόντο τα γυρίσματα της νέας ταινίας του γνωστού σκηνοθέτη Ατόμ Εγκογιάν, με τίτλο Αραράτ.
69
Στα μέσα Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν στο Τορόντο τα γυρίσματα της νέας ταινίας του γνωστού σκηνοθέτη Ατόμ Εγκογιάν, με τίτλο Αραράτ.
Η ταινία πραγματεύεται το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915, οπότε οι αρμενικές κοινότητες της Ανατολίας μεταφέρονταν διά της βίας στην έρημο της Συρίας. Εκείνη την εποχή πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα πέθαναν κατά τις πορείες θανάτου ή έπεσαν θύματα μαζικών εκτελέσεων.
Σύμφωνα με το περιοδικό if, η ταινία του Εγκογιάν παρακολουθεί την ιστορία ενός σκηνοθέτη, ο οποίος γυρίζει ένα φιλμ στον Καναδά με θέμα την αρμενική γενοκτονία. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται ο Σαρλ Αζναβούρ ως σκηνοθέτης, ο Έρικ Μπογκοσιάν ως σεναριογράφος, ο γνώριμος συνεργάτης του Εγκογιάν, Ελίας Κοτέας, ο οποίος θα υποδυθεί έναν αξιωματούχο του τουρκικού στρατού, καθώς και ο βετεράνος ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ στο ρόλο ενός Καναδού διπλωμάτη.
Αλλες γνωστές ταινίες του Ατόμ Εγκογιάν είναι οι Adjuster (1991), Exotica (1994), Το γλυκό πεπρωμένο (1997), και Το ταξίδι της Φελίσια (1999).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκλέγει νέο γραμματέα το ΠΑΣΟΚ – Ομιλία Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.04 – 02.05.2026]
- ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Κοβέσι: Η κυβέρνηση θα έπρεπε ή να απαντήσει ή να παραιτηθεί – Επιτίθενται και υβρίζουν
- LIVE: Φιορεντίνα – Σασουόλο
- Ο Μητσοτάκης καταδικάζει την επίθεση στις ΗΠΑ -« Tέτοια περιστατικά δεν μπορούν ποτέ να γίνουν ανεκτά»
- Άγιος Δημήτριος: Το νέο στοιχείο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 27χρονου



