Την 1η Διεθνή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής θα εγκαινιάσει ο Πατριάρχης
Την 1η Διεθνή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής, που διοργανώνεται από το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, θα εγκαινιάσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 4 Μαΐου στην Ξάνθη.
Την 1η Διεθνή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής, που διοργανώνεται από το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, θα εγκαινιάσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 4 Μαΐου στην Ξάνθη.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής παιδιών ηλικίας 4 έως 15 ετών από την Ελλάδα, τη Συρία, τη Σλοβακία, τη Ρωσία, την Πολωνία, το Πακιστάν, το Λουξεμβούργο, τη Λιθουανία, την Κροατία, το Ισραήλ, τη Γερμανία, την Κίνα, τη Λευκορωσία, την Τουρκία, την Εσθονία, την Ουκρανία, την Ιαπωνία και τη Λετονία.
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε στην Ξάνθη και ξεκίνησε έχοντας στην κατοχή του περίπου 5.000 έργα παιδικής ζωγραφικής. Τα έργα δημιουργήθηκαν από παιδιά της Ξάνθης στη διάρκεια 15 ετών και βραβεύτηκαν σε παγκόσμιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Οι δημιουργίες αυτές, μεγάλο μέρος των οποίων θα παρουσιαστεί και στην 1η Διεθνή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής, θα γίνουν αντικείμενο έρευνας κοινωνιολόγων και παιδοψυχολόγων, με σκοπό τον εντοπισμό κοινωνικών προβλημάτων, πολιτιστικών καταβολών αλλά και μελλοντικών τάσεων της τέχνης. Τα πορίσματα της μελέτης θα αποτελέσουν αντικείμενο σεμιναρίων και εκδόσεων. Απώτερος όμως στόχος του μουσείου είναι η ανάπτυξη ενός φυτώριου ταλέντων στις καλές τέχνες, τα οποία θα στηρίζει με υποτροφίες.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»