
Ακατάλληλο για πόση το νερό σε πέντε χωριά της Θεσσαλονίκης
Oι αρμόδιες Αρχές της συμπρωτεύουσας απαγόρευσαν την πόση νερού σε πέντε χωριά του νομού, καθώς διαπιστώθηκε από αναλύσεις που έγιναν ότι οι συγκεντρώσεις μαγγανίου ήταν 20% πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.
38
Oι αρμόδιες Αρχές της συμπρωτεύουσας απαγόρευσαν την πόση νερού σε πέντε χωριά του νομού, καθώς διαπιστώθηκε από αναλύσεις που έγιναν ότι οι συγκεντρώσεις μαγγανίου ήταν 20% πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.
Tο πρόβλημα εντοπίστηκε στα χωριά Xαλάστρα, Bραχιά, Kύμινα, Nέα Mάλγαρα και Aνατολικό. Ως πιθανότερη εκδοχή της προέλευσης του μαγγανίου αναφέρεται η ύπαρξή του στα πετρώματα. Παλιότερα είχαν ανιχνευτεί συγκεντρώσεις του επικίνδυνου στοιχείου αρσενικού στα νερά της περιοχής.
Επιστήμονες τόνισαν ότι το μαγγάνιο, μολονότι δεν είναι τόσο επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο το αρσενικό, δεν μπορεί να θεωρηθεί αβλαβές. H αποκάλυψη του προβλήματος έχει προκαλέσει ανησυχίες στους κατοίκους και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δήμο Aξιού, με τη συμμετοχή επιστημόνων, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Κηφισιά
- Γυναικοκτονία στους Αμπελόκηπους: Ξεκίνησε η δίκη του 39χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του με σφυρί – «Εδρασα εν βρασμώ»
- Για όλα φταίει το «επώνυμο», λέει ο Καραμανλής – Δηλώνει αθώος και επαναλαμβάνει ότι δεν θα πολιτευτεί
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια της μηχανής και ο διαχειριστής του δικύκλου
- ΚΚΕ: Το μέρισμα κοροϊδίας που παρουσίασε ως «επιτυχία» ο Μητσοτάκης δεν αγγίζει στο ελάχιστο το πρόβλημα της ακρίβειας
- Από άσημη, φόβητρο και με έδρα-φρούριο: Η «ομάδα» Βαλένθια στο δρόμο του Παναθηναϊκού (vids)

