
Σε έκρηξη αερίου αποδίδεται η ανατίναξη στο αρχηγείο της Δύναμης 17
Σε έκρηξη αερίου αποδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA την ανατίναξη της στέγης του αρχηγείου της Δύναμης 17 στη Ραμάλα. Νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης οι Ισραηλινοί είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.
71
Σε έκρηξη αερίου αποδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA την ανατίναξη της στέγης του αρχηγείου της Δύναμης 17 στη Ραμάλα. Νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης οι Ισραηλινοί είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.
Επικαλούμενο επίσημες παλαιστινιακές πηγές, το WAFA μετέδωσε ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, κι όχι τρεις όπως αναφέρουν άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικοί διαπίστωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από σκουριασμένα ηλεκτρικά καλώδια που ήλθαν σε επαφή με αέριο το οποίο διέρρευσε από φιάλη.
Σημειώνεται ότι το παλιό αρχηγείο των επίλεκτων δυνάμεων του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ είχε πρόσφατα πληγεί από βόμβες Ισραηλινών και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε πρόσφατα στο κτίριο όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δεν γνώριζαν τα αίτια της έκρηξης, ενώ οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν σφόδρα οποιαδήποτε ανάμειξη.
Ωστόσο, όπως μετέδωσε το BBC, ο επικεφαλής του παλαιστινιακού γραφείου πληροφοριών στη Δυτική Όχθη υποστήριξε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις συνιστούν συνήθη πρακτική των Ισραηλινών. Την υπόθεση πάντως καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, όπως συμφωνούν τόσο Παλαιστίνιοι όσο και Ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Αποχωρούν οι Ισραηλινοί από τη Λωρίδα της Γάζας
Εν τω μεταξύ, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τα ισραηλινά στρατεύματα άρχισαν να μετακινούν τα οδοφράγματα που χώριζαν τη Λωρίδα της Γάζας σε τρεις ασύνδετες μεταξύ τους περιοχές και απέκλειαν την πόλη της Γάζας από τα υπόλοιπα παλαιστινιακά εδάφη. Το ισραηλινό ραδιόφωνο ανέφερε ότι τη διαταγή για την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων έδωσε ο υπουργός Αμυνας Μπέντζαμιν μπεν Ελιέζερ, καθώς και ότι ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες συναντήθηκε την Πέμπτη με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής ομάδας Σαέμπ Ερεκάτ. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει την τελευταία πληροφορία.
«Κατηγορώ» Σαρόν για Αραφάτ
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, αφού πληροφορήθηκε την επίθεση με βλήματα όλμου στην περιοχή όπου βρίσκεται το κιμπούτς Νιρ Οζ στο νότιο τμήμα του Ισραήλ, υπογράμμισε ότι υπεύθυνο για τις επιθέσεις αυτές θεωρεί τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ. Ο επικεφαλής όμως της παλαιστινιακής αστυνομίας, Χαζί αλ Τζαμπαλί, τόνισε ότι ο Αραφάτ έχει προ καιρού απαγορεύσει οποιουδήποτε είδους επιθέσεις κατά των Ισραηλινών και υποστήριξε ότι οι επιθέσεις αυτές πλήττουν ουσιαστικά τους ίδιους τους Παλαιστινίους, καθώς προκαλούν συχνά ισραηλινά αντίποινα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όσα δίδαξε το Χόλιγουντ στην Κάμερον Ντίαζ
- Συνάντηση πέντε Επιταφίων σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη
- Κριστιάνο Ρονάλντο και Αλ Νασρ στο στόχαστρο: «Οι αποφάσεις των διαιτητών άλλαξαν και όλοι ξέρουμε γιατί…» (vids, pics)
- Οργάνωση κουζίνας: Τα πιο πρακτικά gadgets που θα σας λύσουν τα χέρια
- Πυροσβέστες διέσωσαν μικρή αλεπού που είχε εγκλωβιστεί σε δεξαμενή στη Λαμία
- Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου

