Αναγκαία η άσκηση για τους αιμορροφιλικούς
Θεσσαλονίκη: Η άσκηση βοηθά στην πρόληψη των αιμορραγιών, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αιμορροφιλικών Βόρειας Ελλάδας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας.
Θεσσαλονίκη: Η άσκηση βοηθά στην πρόληψη των αιμορραγιών, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αιμορροφιλικών Βόρειας Ελλάδας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας.
Υπογραμμίζεται, επίσης, πως είναι εσφαλμένη η πεποίθηση ορισμένων αιμορροφιλικών ότι η άσκηση προκαλεί αιμορραγίες. Έτσι, οι πάσχοντες καλούνται να ζητήσουν από ειδικούς γιατρούς να τους υποδείξουν τις κατάλληλες ασκήσεις.
Τέλος, ο Σύλλογος εύχεται να γίνουν πραγματικότητα οι προγεννητικοί έλεγχοι, η αυτοθεραπεία των αιμορροφιλικών έπειτα από εκπαίδευση από εξειδικευμένους γιατρούς, η παραγωγή ασφαλών αντιαιμορροφιλικών παραγώγων αίματος και η πρόοδος της επιστήμης στην κατεύθυνση της ριζικής γονιδιακής θεραπείας, γεγονότα που θα συμβάλλουν στη μείωση των προβλημάτων της ευπαθούς αυτής ομάδας ασθενών.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών – Σκληρή καταστολή ενάντια στο πανελλαδικό άπλωμα των μπλόκων
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;
- Ρεκόρ πτωχεύσεων δεκαετίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία
- Ο Ίθαν Χοκ αναπολεί τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Το ταλέντο έρχεται με ένα κόστος»
- Σαμαράς: Το σίγουρο είναι πως αυτοί που βρίσκονται στα μπλόκα δεν κερδίζουνε κάθε τόσο το Τζόκερ

