
Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις στην Κύπρο – Δεν λείπουν οι επιφυλάξεις
Θετικά κατ αρχήν αλλά και με δυσπιστία βλέπει ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σωκράτης Χάσικος, την απόφαση της Τουρκίας να περικόψει τις αμυντικές της δαπάνες και να αναστείλει τα εξοπλιστικά της προγράμματα.
38
Θετικά κατ αρχήν αλλά και με δυσπιστία βλέπει ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σωκράτης Χάσικος, την απόφαση της Τουρκίας να περικόψει τις αμυντικές της δαπάνες και να αναστείλει τα εξοπλιστικά της προγράμματα.
Ο Σ.Χάσικος, σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας, δήλωσε ότι παρά την επίσημη ανακοίνωση για αναστολή εξοπλιστικών προγραμμάτων «εξακολουθούμε να βλέπουμε την Τουρκία δύσπιστα, γιατί η μέχρι τώρα συμπεριφορά της, αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, μας κάνει να διατηρούμε επιφυλάξεις εάν θα υλοποιηθούν μέχρι τέλους αυτές οι διακηρύξεις».
«Ευχόμαστε» τόνισε ο κ. Χάσικος «να υλοποιηθεί αυτή η εξαγγελία, κάτι που θα υποβοηθήσει τόσο τις ελληνοτουρκικές θέσεις όσο και την πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη». «Δεν βλέπουμε να υπάρχουν επιπτώσεις, θετικές ή αρνητικές, στον κατοχικό στρατό […] Θεωρούμε ενιαίο στρατιωτικό σύνολο την Τουρκία και τα Κατεχόμενα» προσέθεσε.
Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε: «Πολλά χρήματα σπαταλούνται στην Τουρκία και στην Ελλάδα για αλόγιστους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Παρ όλο που είναι κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, βρίσκονται σε μία άτυπη κατάσταση εχθρότητας. Οι δύο χώρες είναι οι καλύτεροι πελάτες των ΗΠΑ και των πολεμικών βιομηχανιών. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει.
»Η Τουρκία πρέπει να στηριχτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εξασφαλίσει ομαλή πορεία ευρωπαϊκού προσανατολισμού, κοινωνική προστασία και εκδημοκρατισμό από πλευράς πολιτικού συστήματος και πολιτικού καθεστώτος.»
Στα Κατεχόμενα ο Τζεμ
Την κατεχόμενη Κύπρο θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ. Στο μεταξύ, στην Αγκυρα βρίσκεται από τη Μ.Πέμπτη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, προκειμένου να συζητήσει τη νέα στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς εν όψει της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

