
Απεργούν εργαζόμενοι της Softex και έκτακτοι του ΥΠΠΟ – Αποχή δικηγόρων στις 24 και 25/4
Απεργούν σήμερα, Μ.Τρίτη, οι εργαζόμενοι στη Softex, με αιτήματα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων. Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν επίσης και οι έκτακτοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, και περί τα τέλη του μήνα θα απόσχουν των καθηκόντων τους και οι δικηγόροι.
45
Απεργούν σήμερα, Μ.Τρίτη, οι εργαζόμενοι στη Softex, με αιτήματα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων. Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν επίσης και οι έκτακτοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, και περί τα τέλη του μήνα θα απόσχουν των καθηκόντων τους και οι δικηγόροι.
Οι έκτακτοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ οι εργαζόμενοι της Softex θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Και… έπονται οι δικηγόροι
Σε διήμερη προειδοποιητική αποχή θα προχωρήσουν οι δικηγόροι όλης της χώρας στις 24 και 25 Aπριλίου, καθώς η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση του προέδρου του ΔΣA Aντώνη Pουπακιώτη. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την ύπαρξη 2.100 κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων και την έλλειψη μηχανοργάνωσης και σύγχρονων υποδομών, παράγοντες που συντελούν στην καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων αξιώνει από το Δημόσιο να καταβάλει περί τα 70 δισ. δρχ., που φέρεται να χρωστά στο Tαμείο Nομικών, ποσό που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, έχει εισπραχθεί από τους πολίτες μέσω της προεισπραττόμενης δικηγορικής αμοιβής.
Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται επίσης για την υποβάθμιση του θεσμικού τους ρόλου στις απαλλοτριώσεις και τα συμβόλαια, όπου κρίνουν απαραίτητη τη συμμετοχή τους, απορρίπτοντας την κυβερνητική πρόταση να θεωρείται υποχρεωτική η συμμετοχή τους σε συμβόλαια άνω των 30 εκατ. δρχ. για την Aθήνα και των 20 εκατ. δρχ. για την επαρχία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ρεαλιστικές προοπτικές του «ασυμβίβαστου»
- ΟΗΕ: Ο κόσμος είναι έτοιμος να αναθέσει σε γυναίκα το αξίωμα της Γενικής Γραμματέα, λέει η Μπατσελέτ
- Ιταλία: Η Μελόνι απαντά στον ρώσο παρουσιαστή για την «πιστοποιημένη ηλίθια» και «κακή και άσχημη γυναικούλα»
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
