
Πρόταση στον Δ.Ρέππα για επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα των αδειών
Το θέμα με τις άδειες των ραδιοφωνικών σταθμών συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ με τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ Δημήτρη Ρέππα.
25
Το θέμα με τις άδειες των ραδιοφωνικών σταθμών συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ με τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ Δημήτρη Ρέππα.
«Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Ρέππα. Αυτό που καταρχήν συνεννοηθήκαμε είναι να συσταθεί μία ανεξάρτητη επιτροπή, αποτελούμενη από αρμόδιους καθηγητές Πολυτεχνείου, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Η επιτροπή θα βγάλει ένα πόρισμα για το πόσοι ραδιοφωνικοί σταθμοί μπορούν να εκπέμπουν, με βάση τις συχνότητες που είναι δυνατόν να υπάρχουν» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.
Προσέθεσε, μάλιστα, ότι, όπως πιστεύει, η επιτροπή αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρώσει τις μελέτες της και θα κάνει προτάσεις στην κυβέρνηση, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο έπειτα από μια αντικειμενική και πλήρη μελέτη.
Ερωτηθείς για το θέμα της παραίτησης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) του καθηγητή Αριστείδη Οικονομίδη, ο οποίος ανέφερε ότι εξαπατήθηκε από κάποια μέλη του ΕΣΡ, ο κ. Έβερτ δήλωσε ότι δεν μπήκε σε τέτοιες λεπτομέρειες στη συνάντησή του με τον κ. Ρέππα.
«Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία. Σας υπενθυμίζω ότι υπήρξα ο δημιουργός της ελεύθερης ραδιοφωνίας και έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Πρέπει να υπάρχει πολυφωνία και πρέπει να δημιουργείται μια εικόνα στον ελληνικό λαό της πραγματικότητας, ότι και τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις δεν είναι εξαρτώμενα από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη και εξουσία» τόνισε.
Μήνυση κατά Ρέππα, μελών του ΕΣΡ και της ΔΕΗ
Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον υπουργό Τύπου Δημήτρη Ρέππα, πέντε μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και τους υπεύθυνους της ΔΕΗ Νίκαιας ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Αστρο FM, Αναστάσιος Βεντούρης.
Επίσης, με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο κ. Βεντούρης στρέφεται κατά των ιδιοκτητών του ραδιοσταθμού Ρυθμός, στον οποίο -όπως υποστηρίζει- δόθηκε παράνομα άδεια λειτουργίας, καθώς δεν είχε υποβληθεί σχετική αίτηση κατά την προκήρυξη του διαγωνισμού μοριοδότησης των σταθμών. Όσον αφορά στον κ. Ρέππα, ο μηνυτής τού καταλογίζει ότι υιοθέτησε την απόφαση του ΕΣΡ χωρίς να διενεργήσει έλεγχο νομιμότητας.
Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του Αστρο FM κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά να απαγορευτεί η λειτουργία του σταθμού Ρυθμός. Ο κ. Βεντούρης επισημαίνει ότι ο σταθμός του τηρούσε όλες τις προϋποθέσεις για την αδειοδότησή του, και ζητά να περιληφθεί η μήνυσή του στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η Eισαγγελία για τη χορήγηση αδειών σε οκτώ σταθμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρεαλιστικές προοπτικές του «ασυμβίβαστου»
- ΟΗΕ: Ο κόσμος είναι έτοιμος να αναθέσει σε γυναίκα το αξίωμα της Γενικής Γραμματέα, λέει η Μπατσελέτ
- Ιταλία: Η Μελόνι απαντά στον ρώσο παρουσιαστή για την «πιστοποιημένη ηλίθια» και «κακή και άσχημη γυναικούλα»
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
