Οι εκδηλώσεις για το έτος 2002
Οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας για το έτος 2002 είναι οι εξής:
38
Οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας για το έτος 2002 είναι οι εξής:
* Έκθεση με θέμα τον Κλασικό Πολιτισμό, που θα ξεκινήσει από το Βερολίνο (Μάρτιος 2002) και θα ταξιδέψει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα, μακέτες και εκμαγεία, μέσα από τα οποία οι επισκέπτες θα γνωρίσουν έργα που αποτέλεσαν διαχρονικά πρότυπα για την καλλιτεχνική δημιουργία.
* «Τα παιδιά δημιουργούν». Παιδιά από όλο τον κόσμο θα φιλοξενηθούν στην Ολυμπία, όπου με την καθοδήγηση Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών θα δημιουργήσουν καλλιτεχνικά έργα που συνδυάζουν την ελληνική μυθολογία με την ιστορία της χώρας τους.
* Τρεις όπερες με αρχαιοελληνικά θέματα, οι οποίες θα παρουσιαστούν, αρχής γενομένης το 2002, στο χώρο όπου εξελίσσεται η πλοκή τους. Πρόκειται για τις: «Αριάδνη στη Νάξο» του Ρίχαρντ Στράους, «Ιδομενέας» του Μότσαρτ στην Κνωσό και «Η πολιορκία της Κορίνθου» του Ροσίνι. Οι παραγωγές θα υλοποιηθούν με τη μετάκληση μεγάλων ονομάτων του λυρικού θεάτρου και τη σύμπραξη της χορωδίας και της ορχήστρας της ΕΛΣ.
* Διεθνής διαγωνισμός βιντεοκλίπ μέσω του Διαδικτύου, που απευθύνεται σε νέους δημιουργούς ηλικίας μέχρι 30 ετών, που θα εμπνευστούν από την ελληνική μυθολογία.
* «Λυσιστράτη». Όπερα του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για μία παραγωγή του Μεγάρου σε συνεργασία με την ΕΛΣ.
* Θηβαϊκός Κύκλος. Περιλαμβάνονται οι τραγωδίες «Βάκχες», «Οιδίπους Τύραννος», «Οιδίπους επί Κολωνώ», «Αντιγόνη», «Επτά επί Θήβας» που θα ανεβάσουν σε Επίδαυρο, Δελφούς και μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού σκηνοθέτες διεθνούς φήμης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Γιάννης Κουνέλλης.
* «Υπό το φως του Απόλλωνα». Μία έκθεση που περιλαμβάνει 150 – 200 αντικείμενα από ελληνικά και ξένα μουσεία και αναδεικνύει την πολύπλευρη σχέση της ιταλικής Αναγέννησης με την ελληνική αρχαιότητα. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη από τον Οκτώβριο μέχρι το Φεβρουάριο του 2002.
* «Δύο αιώνες έντεχνης μουσικής». Πρόκειται για την παραγωγή 12 ψηφιακών δίσκων και έξι βιντεοκασετών με τα σημαντικότερα έργα ή αποσπάσματα έργων Ελλήνων δημιουργών από όλα τα μουσικά είδη, που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 19ο αιώνα έως το 1975.
* Παραγωγή «πολιτιστικών βίντεο». Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα προτείνει σε όλες τις χώρες του κόσμου να «κλείσουν» μέσα σε μία βιντεοκασέτα την πολιτιστική ταυτότητά τους.
Δείτε επίσης:
Πολιτιστική Ολυμπιάδα: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2001 – 2004
Οι εκδηλώσεις για το έτος 2001
Οι εκδηλώσεις για το έτος 2003
Οι εκδηλώσεις για το έτος 2004
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442