
Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι την τελευταία δεκαετία
Αύξηση κατά 17,7% σημείωσαν την περίοδο 1990 - 1998 οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αντίστοιχη μέση αύξηση ήταν της τάξεως του 0,2%. Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από έναν πίνακα δεδομένων σχετικών με την ατμοσφαιρική ρύπανση στα κράτη - μέλη της ΕΕ.
31
Αύξηση κατά 17,7% σημείωσαν την περίοδο 1990 – 1998 οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αντίστοιχη μέση αύξηση ήταν της τάξεως του 0,2%. Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από έναν πίνακα δεδομένων σχετικών με την ατμοσφαιρική ρύπανση στα κράτη – μέλη της ΕΕ.
Τα στοιχεία έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα βρίσκονται η Ιρλανδία, όπου σημειώθηκε αύξηση των εκπομπών κατά 26,8%, η Πορτογαλία (24,9%) και η Ισπανία (20,8%), ενώ αντίθετα στο Λουξεμβούργο και στη Γερμανία καταγράφηκαν μειώσεις των εκπομπών κατά 61,6% και 12,6% αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Δολοφόνησαν γυναίκα δικαστή – Είχε δεχτεί απειλές
- Λίβανος: 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Αναμεσά τους παιδί, γυναίκα και 2 διασώστες
- ΗΠΑ – Τουρκία: Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για την πιθανή επαναπροσέγγιση στο θέμα των F-35
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Γιατί;
- Eurovision 2026: Ξεσήκωσε το κοινό ο Akylas και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου
- Βρετανία: Ο Στάρμερ προς το παρόν διασώθηκε – Αλλά η εξουσία του είναι επισφαλής

