
Σφίγγει ο κλοιός με ορατή την κινητοποίηση των σεναριογράφων
Όλο και πιο ορατό είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν μακρές απεργιακές κινητοποιήσεις οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, ανακοινώνοντας την 1η Μαΐου ως ημερομηνία που απειλούν να κλείσουν τα κομπιούτερ τους.
69
Όλο και πιο ορατό είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν μακρές απεργιακές κινητοποιήσεις οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, ανακοινώνοντας την 1η Μαΐου ως ημερομηνία που απειλούν να κλείσουν τα κομπιούτερ τους.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, οι σεναριογράφοι ζητούν μεγαλύτερο μερίδιο από τα έσοδα των εταιρειών επί των πωλήσεων σε βίντεο, DVD, στην καλωδιακή τηλεόραση και το Internet. Επίσης, διαπραγματεύονται τα καθαρά έσοδα επί της δημιουργικής τους εργασίας και, το κυριότερο και προς αποτροπιασμό των σκηνοθετών, διεκδικούν περισσότερα «δημιουργικά δικαιώματα», δηλαδή επιθυμούν να αποκτήσουν βαρύνοντα λόγο στη διαδικασία πραγματοποίησης μιας ταινίας.
Οι συνέπειες για την κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ από μία ενδεχόμενη απεργία των σεναριογράφων -αλλά και των ηθοποιών, που συζητούν επίσης να ξεκινήσουν απεργία στις 30 Ιουνίου- θα είναι ολέθριες. Θα πληγούν εκατοντάδες επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τη βιομηχανία, από κέτερινγκ έως ξυλουργεία και ινστιτούτα μακιγιάζ.
Ενδεχόμενη μεγάλης διάρκειας απεργία θα ευνοήσει τον ανταγωνισμό στο Χόλιγουντ. Θα ωφεληθούν οι ξένες κινηματογραφικές βιομηχανίες, όπως η Βρετανία, η Αυστραλία και ο Καναδάς, που χαίρουν ευνοϊκότερης φορολογίας και επιδοτήσεων. Επιπλέον, ωθούνται οι ίδιοι οι Αμερικανοί να εργαστούν στο εξωτερικό για το γύρισμα των ταινιών τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλο ρεκόρ από τον Ντιμάρκο
- Epic Fury: Πύραυλοι 36 δισ. δολ. που προορίζονταν για Κίνα «χωνεύτηκαν» από τα βουνά του Ιράν
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)
- Γιατί οι αεροπορικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα αυξημένα ναύλα
- Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή που ο 20χρονος φτάνει στο πάρκο Ασυρμάτου πριν τη δολοφονία του 27χρονου
- Το μανιφέστο του δράστη της επίθεσης στο δείπνο των Ανταποκριτών – Τι έγραψε για τον Τραμπ





