Το μεγάλο θεατρικό βραβείο Εuropa πρόκειται να απονεμηθεί στον 75χρονο βετεράνο ηθοποιό, Μισέλ Πικολί, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Ταορμίνα στις 8 Απριλίου.
Το μεγάλο θεατρικό βραβείο Εuropa πρόκειται να απονεμηθεί στον 75χρονο βετεράνο ηθοποιό, Μισέλ Πικολί, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Ταορμίνα στις 8 Απριλίου.
Ο Γάλλος ηθοποιός είναι γνωστός στο διεθνές κοινό από την παρουσία του στον κινηματογράφο και τις συνεργασίες του με μία πλειάδα κορυφαίων σκηνοθετών, όπως οι Λουίς Μπουνιουέλ, Ζαν Ρεναουάρ, Ζαν Λικ Γκοντάρ, Αλφρεντ Χίτσκοκ, Μάρκο Φερέρι, Λουί Μαλ και Κλοντ Σοτέ. Ωστόσο, ποτέ δεν εγκατέλειψε το θέατρο, το οποίο αποτελεί την πρώτη του μεγάλη αγάπη.
Ο Πικολί διακρίθηκε για το συνδυασμό εσωτερικής έντασης και εκφραστικής λιτότητας στις ερμηνείες του, και χαρακτηρίζεται για τη γοητεία του και την έντονη δραστηριότητά του ακόμη και σήμερα. Όπως γράφει η Καθημερινή, αυτό τον καιρό προετοιμάζει τη δεύτερη ταινία του ως σκηνοθέτης, το σενάριο της οποίας βασίζεται στο μυθιστόρημα La Plage Noir του Φρανσουά Μασπερό.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»