
Στον πολιτισμό αφιερώνονται οι χώροι της Α προβλήτας
Προς χρήση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση για πολιτιστικούς ή άλλους συναφείς λόγους θα διατίθενται πλέον, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Ναυτιλίας και Πολιτισμού, οι αποθήκες και οι υπαίθριοι χώροι της Α προβλήτας του λιμένος Θεσσαλονίκης.
43
Προς χρήση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση για πολιτιστικούς ή άλλους συναφείς λόγους θα διατίθενται πλέον, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Ναυτιλίας και Πολιτισμού, οι αποθήκες και οι υπαίθριοι χώροι της Α προβλήτας του λιμένος Θεσσαλονίκης.
Στις αποθήκες αυτές πρόκειται να στεγαστούν το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, τμήματα και δραστηριότητες του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, εκθεσιακές, μουσικές, συνεδριακές, χορευτικές και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.
Παράλληλα, οι αποθήκες που έχουν ήδη διαμορφωθεί ως χώροι κινηματογραφικών προβολών και συνεδρίων εκμισθώνονται από τον ΟΛΘ ΑΕ, με τον όρο ότι όλες θα διατίθενται από το μισθωτή για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κάθε ετήσιου ελληνικού και διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ.
Μέρος του χώρου μιας αποθήκης εκμισθώνεται από τον ΟΛΘ ΑΕ, για τη λειτουργία εστιατορίου – καφετέριας, με όρους που προσιδιάζουν στις πολιτιστικές λειτουργίες που θα αναπτύσσονται στον ευρύτερο χώρο της προβλήτας.
Η παραχώρηση των χώρων της πρώτης προβλήτας του λιμένος Θεσσαλονίκης γίνεται χωρίς αντάλλαγμα προς τους παραπάνω Οργανισμούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση κάλυψης των εξόδων συντήρησης, λειτουργίας και φύλαξης των παραχωρούμενων σε αυτούς χώρων.
Η επιλογή των δραστηριοτήτων, για τις οποίες διατίθενται οι χώροι γίνεται από τον ΟΛΘ ΑΕ ύστερα από πρόταση πενταμελούς επιτροπής, η οποία συγκροτείται από τους διευθυντές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον κεντρικό λιμενάρχη Θεσσαλονίκης και έναν εκπρόσωπο του δήμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλο ρεκόρ από τον Ντιμάρκο
- Epic Fury: Πύραυλοι 36 δισ. δολ. που προορίζονταν για Κίνα «χωνεύτηκαν» από τα βουνά του Ιράν
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)
- Γιατί οι αεροπορικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα αυξημένα ναύλα
- Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή που ο 20χρονος φτάνει στο πάρκο Ασυρμάτου πριν τη δολοφονία του 27χρονου
- Το μανιφέστο του δράστη της επίθεσης στο δείπνο των Ανταποκριτών – Τι έγραψε για τον Τραμπ





