
«Ο Οθέλλος ξαναγυρίζει» στην Πειραματική Σκηνή
Αρχισαν την Τετάρτη και ολοκληρώνονται στις 3 Απριλίου οι παραστάσεις του έργου του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Οθέλλος ξαναγυρίζει» που παρουσιάζει η θεατρική σκηνή του Δήμου Κερατσινίου στον Αδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.
43
Αρχισαν την Τετάρτη και ολοκληρώνονται στις 3 Απριλίου οι παραστάσεις του έργου του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Οθέλλος ξαναγυρίζει» που παρουσιάζει η θεατρική σκηνή του Δήμου Κερατσινίου στον Αδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.
Η θεατρική σκηνή του Δήμου Κερατσινίου δημιουργήθηκε το 1989 και μέσα στα 12 χρόνια της παρουσίας του έχει επιδείξει έντονη δραστηριότητα, κερδίζοντας παράλληλα διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
«Ο Οθέλλος ξαναγυρίζει του Νίκου Καζαντζάκη αποτελεί μία μοναδική, σε ολόκληρη τη δραματουργία του συγγραφέα, περίπτωση μεταθεάτρου. Γραμμένο το 1936, αυτό το σχεδόν άγνωστο έργο του αποκαλύπτει έναν άλλο θεατρικό Καζαντζάκη. Έναν Καζαντζάκη που παίζει, γράφοντας ένα έργο ζωντανό, λαϊκό, με έντονα κωμικά στοιχεία και με επιρροές από τη γραφή του Πιραντέλο, παραπέμποντας τόσο ως δομή όσο και ως υπόθεση στο Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης, Τάκης Τζαμαργιάς.
Τα σκηνικά της παράστασης είναι της Κωνσταντίνας Κατρακάζου, τα κοστούμια της Φλώρας Κουτουμάνη, η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη και οι φωτισμοί του Ανδρέα Τρύφωνα.
Στην παράσταση εμφανίζονται οι: Γιώργος Ανδρεσάκης, Γιάννης Μιχαλακούκος, Ματίνα Ντούσκου, Γιώργος Μουρούτσος, Σπύρος Μιχελής, Κώστας Ζωγραφόπουλος και Χριστίνα Παπαδάκη.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ώρες παράστασης: 21:00 (καθημερινές), 18:00 και 21:00 (Σαββατοκύριακο).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το ντούο που δεν ξέραμε ότι θέλουμε: Η Charli XCX «σκηνοθετεί» τον Vincent Cassel
- Άρης: «Χάλασε λόγω… δικηγόρου η μεταγραφή του Γιούρισιτς
- Συναγερμός στην Ιρλανδία: «Εξαιρετικά εξελιγμένη» βόμβα έπεσε στα χέρια των αρχών – Δύο συλλήψεις
- Συνελήφθη 27χρονος για φωτιά που προκάλεσε από εγκατάσταση ρευματοκλοπής στο Κορωπί
- Πεπτίδια: Φάρμακα που δεν έχουν δοκιμαστεί στον άνθρωπο μπορεί να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στις ΗΠΑ
- Ομπράντοβιτς: «Θέλω ο κόσμος του Παναθηναϊκού να είναι χαρούμενος με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε» (vid)



