
Τη στήριξη των δήμων της Αττικής ζήτησε η πρόεδρος του «Αθήνα 2004»
Πρόσκληση για συστράτευση και συνεργασία απηύθυνε η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου, μιλώντας την Τρίτη σε 25 δημάρχους και εκπροσώπους δήμων της Αττικής, στους οποίους φιλοξενούνται εγκαταστάσεις των Αγώνων και προπονητικά κέντρα.
71
Πρόσκληση για συστράτευση και συνεργασία απηύθυνε η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου, μιλώντας την Τρίτη σε 25 δημάρχους και εκπροσώπους δήμων της Αττικής, στους οποίους φιλοξενούνται εγκαταστάσεις των Αγώνων και προπονητικά κέντρα.
Η κ. Αγγελοπούλου υπογράμμισε ότι η σημερινή ήταν η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν και με τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής, αλλά και με πολλούς δήμους της υπόλοιπης Ελλάδας. «Ο σκοπός μας, ως Οργανωτική Επιτροπή, είναι διττός. Προετοιμάζουμε την Αθήνα για τους Αγώνες, αλλά ταυτόχρονα και για την επόμενη ημέρα. Θέλουμε πολλά από αυτά που θα κάνουμε να μείνουν στην πρωτεύουσα ως παρακαταθήκη των Ολυμπιακών Αγώνων και για χάρη των κατοίκων της» επισήμανε η κ. Αγγελοπούλου.
Στους 25 δημάρχους και εκπροσώπους των δήμων δόθηκε σχέδιο μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης, το οποίο ο «Αθήνα 2004» επιθυμεί να υπογράψει μαζί τους. Σύμφωνα με αυτό, προβλέπονται:
* Η συνεργασία σε προγράμματα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και ενδυνάμωσης της συλλογικής βούλησης των κατοίκων του δήμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα παροχής κινήτρων.
* Η συνεργασία στα προγράμματα επιλογής, κατάρτισης και φιλοξενίας εθελοντών, καθώς και δραστηριοποίησης Οργανισμών Νεολαίας και Αθλησης κάθε δήμου.
* Η αναβάθμιση και χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων, προπονητικών κέντρων, χώρων στο άμεσο περιβάλλον των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς και εγκαταστάσεων φιλοξενίας, τουρισμού και αναψυχής του δήμου για τις ανάγκες των Αγώνων.
* Η διερεύνηση καταλληλότητας, προϋποθέσεων και λοιπών όρων διάθεσης και χρήσης ξενώνων, κατασκηνώσεων, αδόμητων εκτάσεων και λοιπών αντίστοιχων χώρων του δήμου σε προγράμματα στέγασης και κάλυψης ποικίλων αναγκών σε χώρο του «Αθήνα 2004».
* Η συνεργασία στη διαμόρφωση προγράμματος πολιτισμού, τελετών και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιδιαίτερα όσων έχουν στόχο την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
* Η συνεργασία σε θέματα μέριμνας και προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
ΑΠΕ
- Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας για το νόμο της «Γαλάζιας Πατρίδας» και η διπλωματική προετοιμασία της Ελλάδας
- Τραμπ και Σι συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ – Συνάντηση στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη
- Θουκυδίδης: Η πρόγνωση «των μελλόντων έσεσθαι»
- Κικίλιας: Τα θέματα ασφαλείας είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα
- Για πρώτη φορά μετά το 2022, η Σομαλία βρίσκεται ξανα στο κατώφλι του λιμού
- Οριστικά χωρίς κόσμο το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

